OBRNUTI ČIZKEJK Čuveni desert bez pečenja i brašna kome popularnost samo raste

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalni desert na drugačiji način, a gotov za 15 minuta, prste da poližete.

obrnuti čizkejk
Printscreen

Potrebno je

  • 150 g keksa
  • 100 g šećera
  • 200 g jagoda
  • 10 g želatina
  • 50 ml vode
  • 150 g krem sira
  • 70 g kakaoa
  • 250 ml slatke pavlake

Priprema:

U kalup poređajte keks. U šerpu sipajte šećer i dodajte jagode, pa mešajte dok se šećer ne otopi. Nanesite preko keksa. Zasebno pomešajte želatin sa vodom, pa ostavite da nabubri. Umutite slatku pavlaku, pa zasebno umutite kakao sa krem sirom. Sjedinite obe smese pa umutite mikserom. Nabubreli želatin otopite na pari, pa ga dodajte u fil sa krem sirom. Sve mikserom sjedinite. Sipajte u kalup preko jagoda. Ostavite obrnuti čizkejk neko vreme u frižideru. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading