POSNA ČOKO ORANŽ TORTA Raskošna poslastica idealna za sve svečane prilike, po receptu bez mane
Neodoljiva poslastica u savršenoj kombinaciji čokolade sa pomorandžom.
Potrebno je
Za kore
- 3 čaše brašna
- 1 kašika kakaoa
- 1 kašika sode bikarbone
- 2 čaše šećera
- 2 čaše kisele vode
Za prvi fil
- 150 g čokolade za kuvanje
- 5 kašika pekmeza ili marmelade od narandže
Za drugi fil
- 7, 5 dl soka od narandže
- 5 kašika šećera
- 3 kesice praška za puding ukusa vanile
- 175 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa sodom bikarbonom i kakaoom. Umešajte šećer i kiselu vodu, pa žicom sve lepo izmešajte da smesa postane kompaktna. Pripremljenu smesu podelite na tri jednaka dela. Ispecite tri kore, svaku 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohlade u kalupu. U šerpici zagrejte pekmez od narandže sa kockicama čokolade, uz neprestano mešanje, dok ne dobijete krem. Pustite da se prohladi, a za to vreme u odvojenoj šerpici zagrejte đus sa šećerom, sve dok ne provri, pa dodajte puding rastvoren sa sokom. Mešajte dok se ne zgusne. Margarin umutite pa mu postepeno dodajte prohlađeni puding, uz neprestano mućenje. Prvu koru premažite polovinom prvog fila, nanesite polovinu drugog fila pa preklopite drugom korom. Ponovite postupak pa završite sa trećom korom. Ohladite tortu pa je dekorišite posnim šlagom i čokoladnom glazurom. Prijatno!
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
KESTEN TORTA Brza jesenja poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena jesenja poslastica ukusa koji se pamti, za sve prilike.
ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka poslastica sa čokoladom i višnjama, poći će vam voda na usta
Čuvena nemačka poslastica nazvana po višnjevači, nastala je 1927.godine.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)