NAJSOČNIJA BAKLAVA SA POMORANDŽAMA Recept pevačice Marije Mikić za desert bez premca
Marija Mikić, pevačica zabavne muzike i nekadašnja učesnica takmičenja „Prvi glas Srbije" dobrim vokalom i bez skandala gradi svoju karijeru. Supruga i mama dvoje dece, pored talenta za pevanje, dokazala je da ima i zavidne kulinarske veštine. Svi koji su probali ovu sočnu baklavu sa pomorandžama kažu da joj nema ravne.


Možda vas zanima:

MRAMORNI KOLAČ BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju sa kafom, za jutro koje se pamti
Sočan i sladak, obožavaćete ga od prvog zalogaja.

SLADOLED SA KAFOM Kao osmišljen za tople prolećne dane, ovakav do sada niste jeli
Za prave kafoljupce.

KNEDLE SA DŽEMOM Drugačiji desert koju budi nostalgiju na dane detinjstva, a pravi raj za nepca
Sočne i slatke, prste da poližete.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Brz i ukusan desert koji svi vole, a napravi se očas posla
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
Potrebno je
- 450 g kora za baklavu
- 200 g šećera
- 250 g kisele pavlake
- 200 ml ulja
- 4 jaja
- 2 vanilin šećera
- rendana kora jedne pomorandže
Za sirup:
- 500 g šećera
- 300 ml ceđene pomorandže
- 300 ml vode
- korica jedne pomorandže
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojte prvo kore pa ih rasprostrite na poslužavnik da se suše. Od šećera, vode, ceđene pomorandže i korice pomorandže skuvajte sirup. Ostavite da se prohladi. Zasebno u posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte koricu pomorandže, pavlaku, vanilin šećer i ulje. U tu smesu ubacite izdrobljene osušene kore. U podmazan pleh izlijte smesu. Pecite baklavu oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vrelu baklavu prelijte hladnim sirupom i ostavite da dobro upije sirup i ohladi se pre služenja. Secite na kocke i služite.

BORANIJA SA PAVLAKOM ZA KUVANJE Savršen prilog uz šnicle ili ribu, a pravi se prelako
Kremasta i lagana, daće šmek svakom jelu.

KUGLOF SA SUVIM ŠLJIVAMA Vratiće vas u dane detinjstva i mirise bakine kuhinje
Jednostavni kolač skupog ukusa voleće svi članovi porodice.

ZAPEČENA PILETINA SA TRAPISTOM Sir se topi u ustima, a meso lepi za prste, obožavaće cela porodica
Svaki zalogaj je raj za nepca.

PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo kome nećete moći da odolite, neprevaziđenog ukusa
Savršena za lepo veče sa prijateljima, nestaće u roku od odmah.

SELJAČKA GIBANICA SA SIROM I KAJMAKOM Toliko je slasna da ćete je sanjati noću
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Komentari (0)