NAJSOČNIJA BAKLAVA SA POMORANDŽAMA Recept pevačice Marije Mikić za desert bez premca
Marija Mikić, pevačica zabavne muzike i nekadašnja učesnica takmičenja „Prvi glas Srbije" dobrim vokalom i bez skandala gradi svoju karijeru. Supruga i mama dvoje dece, pored talenta za pevanje, dokazala je da ima i zavidne kulinarske veštine. Svi koji su probali ovu sočnu baklavu sa pomorandžama kažu da joj nema ravne.
![baklava sa pomorandžama](/data/images/2024-08-02/96221_baklava-sa-pomorandzama_f.jpg?timestamp=1722549600)
![baklava sa pomorandžama](/data/images/2024-08-02/96222_marija-mikic-01-alo-nikola-todorovic_orig.jpg?t=1722599469)
Potrebno je
- 450 g kora za baklavu
- 200 g šećera
- 250 g kisele pavlake
- 200 ml ulja
- 4 jaja
- 2 vanilin šećera
- rendana kora jedne pomorandže
Za sirup:
- 500 g šećera
- 300 ml ceđene pomorandže
- 300 ml vode
- korica jedne pomorandže
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojte prvo kore pa ih rasprostrite na poslužavnik da se suše. Od šećera, vode, ceđene pomorandže i korice pomorandže skuvajte sirup. Ostavite da se prohladi. Zasebno u posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte koricu pomorandže, pavlaku, vanilin šećer i ulje. U tu smesu ubacite izdrobljene osušene kore. U podmazan pleh izlijte smesu. Pecite baklavu oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vrelu baklavu prelijte hladnim sirupom i ostavite da dobro upije sirup i ohladi se pre služenja. Secite na kocke i služite.
Možda vas zanima:
![kolač sa kafom](/data/images/2024-12-25/109763_shutterstock-384610906_f.jpg)
BRZI KEKS KOLAČ SA KAFOM Nije Tiramisu, a otopićete se od slatkoće
Fenomenalan spoj slatkiša i omiljenog napitka u jednom desertu.
![lava kolač](/data/images/2025-02-13/113869_screenshot-2025-02-13-102936_f.png)
NAJSLAĐI LAVA KOLAČ Desert za pamćenje za koji vam treba samo 3 sastojka
Fenomenalan čokoladni desert kao osmišljen za iznenadne goste.
![tiramisu kuglice](/data/images/2024-11-21/106727_tiramisu-kuglice_f.jpg)
TIRAMISU KUGLICE Ako volite čuveni italijanski desert ove kolačiće ćete obožavati
Savršeni sitni kolači sa kafom koji pomeraju granice dobrog ukusa.
![čizkejk](/data/images/2025-02-12/113823_screenshot-2025-02-12-144151_f.png)
POSNI ČIZKEJK Desert za pamćenje ukusa koji priča priče
Aromatičan i sladak, ni malo ne zaostaje za originalom.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)