PILETINA U ŠAFRANU Recept čuvenog kuvara Steve Karapandže za jelo koje se ne odbija
Sočno jelo raspametiće sve koji ga budu probali.
Potrebno je
- 1 celo pile
- 50 g maslaca
- 0,3 dl ulja
- 50 g celera
- 1 čen belog luka
- 1 glavica crvenog luka
- 2 dl belog vina
- 1 kašika gustina
- prstohvat šafrana
- so
- biber
Priprema:
Pile očistite pa isecite na osam delova. Posolite i pobiberite,pa uvaljajte u brašno i propržite na ulju. Kada postane zlatnožuto, stavite piletinu na poseban pleh, prekrijte sitno nasečenim celerom, šniticama crvenog luka, seckanim belim lukom i prstohvatom šafrana. Nalijte vinom i stavite u rernu da se peče. Kad piletina omekša, izvadite je iz pleha na toplo mesto, a sos doterajte. Razmutite kašiku gustina u malo vode ili vina , pa ulijte u sos od pečenja. Dodajte svež hladni maslac pa pustite da se lagano otopi.
Možda vas zanima:
HARMONIKA PILETINA Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a držaće vas sitim satima.
PILETINA U KARI SOSU Pikantno i sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pravi je raj za nepca
Kari, kurkuma i đumbir u kombinaciji sa neodoljivom piletinom osvojiće i one izbirljive.
KAKO DA PREPOZNATE POKVARENU PILETINU? Iako je u frižideru, ako izgleda ovako, bacite je
Ako piletina promeni boju ili pokaže neke od sledećih promena, znači da se pokvarila i da je najbolje da je izvadite iz frižidera i bacite.
MEDENA KRILCA SLASNIJA OD KLASIČNIH Meso se lepi za prste, postaće vaše novo omiljeno jelo
Ako volite klasična krilca, ova sa medom ćete obožavati.
DOMAĆI ĐEVREK Još bolji od onog iz pekare, a odlično ide uz jogurt ili kiselo mleko
Ako volite kupovni đevrek, ovaj domaći ćete obožavati.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM Kremasta i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Savršen spoj kremaste piletine, susama. jogurta i ostalih sastojaka osvojiće i one izbirljive.
POHOVANI KAČKAVALJ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmansko predjelo koje se pravi lako, a smaže začas
Ukusa koji priča priče, osvojiće vas od prvog zalogaja.
DODAJTE OVO U SARME Biće sočne i slasne, recept iz 1952.godine oduševio domaćice na mrežama
Tajni sastojak zbog kojih će sarme biti neodoljive, a ukućani stajati u redu za još.
Komentari (0)