PILETINA U ŠAFRANU Recept čuvenog kuvara Steve Karapandže za jelo koje se ne odbija
Sočno jelo raspametiće sve koji ga budu probali.


Možda vas zanima:

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

PILETINA U UMAKU OD POMORANDŽE Pravi raj za nepca, ukućani će stajati u redu za još
Služite toplo uz prilog po želji.

PILETINA SA PATLIDŽANOM Sos daje poseban šmek, a nikad kremastiju niste jeli
Savršen spoj mesa i povrća, u jelu koje ostavlja bez daha.

PILETINA SA KIKIRIKIJEM Sočno i slasno jelo koje će ukućani obožavati
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je
- 1 celo pile
- 50 g maslaca
- 0,3 dl ulja
- 50 g celera
- 1 čen belog luka
- 1 glavica crvenog luka
- 2 dl belog vina
- 1 kašika gustina
- prstohvat šafrana
- so
- biber
Priprema:
Pile očistite pa isecite na osam delova. Posolite i pobiberite,pa uvaljajte u brašno i propržite na ulju. Kada postane zlatnožuto, stavite piletinu na poseban pleh, prekrijte sitno nasečenim celerom, šniticama crvenog luka, seckanim belim lukom i prstohvatom šafrana. Nalijte vinom i stavite u rernu da se peče. Kad piletina omekša, izvadite je iz pleha na toplo mesto, a sos doterajte. Razmutite kašiku gustina u malo vode ili vina , pa ulijte u sos od pečenja. Dodajte svež hladni maslac pa pustite da se lagano otopi.

PUNJENO BELO MESO ZA PRAVE GURMANE Slasni ručak koji će obožavati cela porodica
Svaki zalogaj je raj za nepca.

POSNA TOFU PASTA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve druge
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

JUNEĆI GULAŠ U CRNOM VINU Gurmanski specijalitet za one izbirljive
Sočan i drugačiji, prste da poližete.

POSNA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Prolećna poslastica koja će vam ulepšati radnu nedelju
Služite hladnu, sečenu na komade.

Komentari (0)