PILETINA U ŠAFRANU Recept čuvenog kuvara Steve Karapandže za jelo koje se ne odbija

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo raspametiće sve koji ga budu probali.

piletina u šafranu
Shutterstock
stevo karapandža Printscreen
 

Potrebno je

  • 1 celo pile
  • 50 g maslaca
  • 0,3 dl ulja
  • 50 g celera
  • 1 čen belog luka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 dl belog vina
  • 1 kašika gustina
  • prstohvat šafrana
  • so
  • biber

Priprema:

Pile očistite pa isecite na osam delova. Posolite i pobiberite,pa uvaljajte u brašno i propržite na ulju. Kada postane zlatnožuto, stavite piletinu na poseban pleh, prekrijte sitno nasečenim celerom, šniticama crvenog luka, seckanim belim lukom i prstohvatom šafrana. Nalijte vinom i stavite u rernu da se peče. Kad piletina omekša, izvadite je iz pleha na toplo mesto, a sos doterajte. Razmutite kašiku gustina u malo vode ili vina , pa ulijte u sos od pečenja. Dodajte svež hladni maslac pa pustite da se lagano otopi.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading