TIRAMISU SA BOROVNICAMA Italijanski klasik sa letnjim sastojcima, služite uz šolju kafe za potpuni ugođaj
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj ćete da obožavate.
Potrebno je
- 4 jajeta
- 150 g šećera u prahu
- 500 g maskarpone sira
- 250 ml nes kafe
- čokoladni liker
- 2 pakovanja piškota
- kakao prah
- 400 g borovnica
- 2 kašike kristal šećera
Priprema
U šerpu stavite borovnice i šećer pa prokuvajte 10 minuta. Ostavite sa strane da se prohladi. Skuvajte jaču nes kafu pa dodajte čokoladni liker u nju. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, dodajte maskarpone sir pa promešajte. Dodajte umućena belanca pa sve umutite. U dublji pleh ređajte piškote namočene u kafu. Prelijte prelivom od borovnica pa preko sipajte par kašika fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Pospite kakao prahom. Na kraju, dekorišite tiramisu sa nekoliko svežih borovnica. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)