TIRAMISU SA BOROVNICAMA Italijanski klasik sa letnjim sastojcima, služite uz šolju kafe za potpuni ugođaj
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj ćete da obožavate.

Potrebno je
Možda vas zanima:

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..

TIRAMISU SA KESTENOM Italijanski slatkiš na drugačiji način, savršen uz omiljeni napitak
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.

AUSTRIJSKI TIRAMISU SA JABUKAMA Italijanski klasik na drugačiji način, za prave sladokusce
Sočan i sladak, prste da poližete.

RAFAELO TIRAMISU Italijanski desert u savršenom spoju kafe i kokosa, poćiće vam voda na usta
Sladak i drugačiji, uzećete parče više.
- 4 jajeta
- 150 g šećera u prahu
- 500 g maskarpone sira
- 250 ml nes kafe
- čokoladni liker
- 2 pakovanja piškota
- kakao prah
- 400 g borovnica
- 2 kašike kristal šećera
Priprema
U šerpu stavite borovnice i šećer pa prokuvajte 10 minuta. Ostavite sa strane da se prohladi. Skuvajte jaču nes kafu pa dodajte čokoladni liker u nju. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, dodajte maskarpone sir pa promešajte. Dodajte umućena belanca pa sve umutite. U dublji pleh ređajte piškote namočene u kafu. Prelijte prelivom od borovnica pa preko sipajte par kašika fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Pospite kakao prahom. Na kraju, dekorišite tiramisu sa nekoliko svežih borovnica. Bon appetit!

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)