KADAIF Hrskavo kremasto zadovoljstvo za sva čula, donosimo vam originalni recept
Probajte i vi, i uverite se, zašto je ovo jedna od omiljenih poslastica u Turskoj.
Potrebno je
- 1 k kadaifa
- 1 kg oraha
- 750 g šećera
- 250 ml ulja
- 250 g suvog grožđa
- prstohvat soli
Priprema:
Pleh namažite sa jednom polovinom ulja, pa na dno pleha stavite rezance. Potom ih zalijte uljem, a zatim sipajte mlevene orahe sa suvim grožđem i šećer. Preko nadeva opet stavite rezance, pa nadev i tako ređajte rezance i nadev dok ne popunite pleh. Poslednji red bi trebalo da budu rezanci. Pitu prelijte ostatkom ulja, pa je isecite na komade. Pecite na 180 stepeni 20 minuta. Sipajte u šerpu 500 grama šećera s malo vode i kuvajte, pa kad sirup bude umereno gust prelijte ga preko pečene pite i vratite u još uvek zagrejanu rernu 10 minuta.
Možda vas zanima:
KADAIF Tradicionalni desert ukusa koji se pamti, a svi će vam tražiti recept
Klasik bez premca, za prave sladokusce.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)