ORIGINALNI ITALIJANSKI RECEPT ZA TIRAMISU Kremasti desert koji se odlično slaže sa šoljicom kafe
Sočni kolač sa kafom raspametiće sve koji ga budu probali.

Potrebno je
- 500 g mascarpone sira
- 4 jaja
- 80 g šećera u prahu
- 250 g piškota
- 2 dcl jake (slatke) kafe
- 1 dcl ruma
- kakao u prahu
Priprema
Prvo odvojite žumanca od belanca. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom i prstohvatom soli. Onda umešajte maskarpone pa mešajte kutlačom, sve dok smesa ne postane kompaktna. Zasebno umutite belanca u čvrst sneg. Kutlačom lagano sjedinite obe smese. U jednoj posudi pomešajte kafu sa rumom. U smesu kratko umačite piškote pa ih ređajte u posudu. Zatim premažite kremom. Ponovite postupak još jednom. Pospite kolač kakaom. Ostavite u frižideru par sati da se prohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:

TIRAMISU PO ORIGINALNOJ ITALIJANSKOJ RECEPTURI Bogovski kremasti desert za ljubitelje kafe
Ako volite kafu, ovaj neodoljivi kolač ćete obožavati.

MIRISNI TIRAMISU Savršen slatkiš sa kafom koji budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
Ako volite slatkiše i kafu, tiramisu će vam postati novi omiljeni kolač.

ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Čuveni italijanski specijalitet sa kafom, savršenog ukusa
Sočan kolač sa piškotama i kafom nestaće sa stola odmah.

TIRAMISU PO ORIGINALNOM RECEPTU IZ 1972 GODINE Sočan i ukusan, a mekan kao duša
Recept je prvi put napravljen 1972. godine, a osmislili su ga žena i kuvar Ada Kampeola, koji se smatra "ocem tiramisua".

JEDNOSTAVAN TRIK ZA SAVRŠEN PIRINAČ Dodajte ovu namirnicu i neće biti lepljiv već rastresit
Potrebna je samo jedna namirnica, a pirinač će biti savršen.

BRAUNI BEZ PEČENJA Savršen za iznenadne goste, a gotov dok pristavite kafu
Pravi se lako, a pojede brzo.

SPREČITE KROMPIR DA PROKLIJA Trik je jednostavan, a provereno rešava problem u trenu
Trik je jednostavan, a provereno radi.

VIŠEGRADSKI SLATKI KUPUS Omiljeno Titovo jelo, a pravi se maltene samo
Priprema je jednostavna, a bićete siti satima.

POSNE PANCEROTE IZ RERNE Sa bogatim nadevom, a mekane kao duša, nema im ravnih!
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)