ORIGINALNI ITALIJANSKI RECEPT ZA TIRAMISU Kremasti desert koji se odlično slaže sa šoljicom kafe
Sočni kolač sa kafom raspametiće sve koji ga budu probali.
Potrebno je
- 500 g mascarpone sira
- 4 jaja
- 80 g šećera u prahu
- 250 g piškota
- 2 dcl jake (slatke) kafe
- 1 dcl ruma
- kakao u prahu
Priprema
Prvo odvojite žumanca od belanca. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom i prstohvatom soli. Onda umešajte maskarpone pa mešajte kutlačom, sve dok smesa ne postane kompaktna. Zasebno umutite belanca u čvrst sneg. Kutlačom lagano sjedinite obe smese. U jednoj posudi pomešajte kafu sa rumom. U smesu kratko umačite piškote pa ih ređajte u posudu. Zatim premažite kremom. Ponovite postupak još jednom. Pospite kolač kakaom. Ostavite u frižideru par sati da se prohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TIRAMISU PO ORIGINALNOJ ITALIJANSKOJ RECEPTURI Bogovski kremasti desert za ljubitelje kafe
Ako volite kafu, ovaj neodoljivi kolač ćete obožavati.
MIRISNI TIRAMISU Savršen slatkiš sa kafom koji budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
Ako volite slatkiše i kafu, tiramisu će vam postati novi omiljeni kolač.
ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Čuveni italijanski specijalitet sa kafom, savršenog ukusa
Sočan kolač sa piškotama i kafom nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU PO ORIGINALNOM RECEPTU IZ 1972 GODINE Sočan i ukusan, a mekan kao duša
Recept je prvi put napravljen 1972. godine, a osmislili su ga žena i kuvar Ada Kampeola, koji se smatra "ocem tiramisua".
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)