KOLAČ SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert mekan kao duša, a nema paljenja rerne

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert oduševiće i one izbirljive.

kolač sa makom i belom čokoladom
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g mlevenog maka
  • 200 g šećera
  • 500 ml mleka
  • 300 g keksa
  • griz
  • vanilin šećer
  • 150 g putera
  • 100 g bele čokolade
  • 50 g slatke pavlake

Priprema:

U šerpici sa mlekom, na srednjoj vatri, prokuvajte mak sa šećerom i grizom. U zgusnutu smesu umešajte puter. Dodajte i mleveni keks pa mešajte dok se sve ne sjedini i postane kompaktna smesa. Smesu izlijte u kalup. Zatim pustite da se dobro prohladi. Belu čokoladu otopite na pari pa dodajte slatku pavlaku. Pripremljenom glazurom prelijte kolač. Ostavite par sati u frižideru pa služite. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading