TUFAHIJE Najsočnije jabuke punjene orasima, savršen desert za svako doba dana
Ako volite jabuke i orahe, ovaj sočni spoj će vas oboriti s nogu.
Potrebno je
- 8 jabuka
- 400 g šećera
- 100 g mlevenih oraha
- 200 g mlevenog keksa
- pola litra vode
- limun
- dve kesice šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Oljuštite jabuke, izdubite ih kašičicom i uvaljajte u šećer. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. U jednoj posudi pomešajte mlevene orahe i keks, pa smesom punite jabuke. Zatim ih prekrijte folijom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Za to vreme, pripremajte preliv. U šerpu sipajte pola litra vode, dodajte preostali šećer i kuvajte na jačoj temperaturi dok ne zapeni. Onda smanjite temperaturu ringle i kuvajte dok tečnost ne dobije konzistenciju sirupa. Iscedite sok od jednog limuna pa dobro promešajte. Izvadite iz rerne, servirajte u činijice i ostavite da se prohlade. Potom prelijte tufahije pripremljenim sirupom i stavite u frižider. Dekorišite šlagom.
Možda vas zanima:
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
ZDRAV BRAUNI SA JABUKAMA Svi ga vole, a gotov je začas, za uživanje u vikendu
Mekan kolač koji se topi u ustima, za prave sladokusce.
PROTEINSKE PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Osvajaju od prvog zalogaja, a mekane kao pamuk
Ako volite klasične palačinke, ove proteinske ćete da obožavate.
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
TUFAHIJE Najsočnije jabuke punjene orasima, savršen desert za svako doba dana
Ako volite jabuke i orahe, ovaj sočni spoj će vas oboriti s nogu.
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće vazdušaste i mekane, a nije kisela voda
Dodajte ovaj sastojak umesto kisele vode i uživajte u savršenim palačinkama.
ŽERBO KOCKE Očaravajući mađarski kolač sa dugom istorijom, prhkim korama i džemom
Čuveni kolač ime je dobio po istoimenoj poslastičarnici koja se nalazi na trgu Vorošmarti u Budimpešti.
GRČKA MUSAKA Još ukusnija od one klasične, a budi nostalgiju na dane letovanja
Još sočnija od one klasične, ukusa koji govori 1000 jezika.
KAKO DA PREPOZNATE POKVARENU PILETINU? Iako je u frižideru, ako izgleda ovako, bacite je
Ako piletina promeni boju ili pokaže neke od sledećih promena, znači da se pokvarila i da je najbolje da je izvadite iz frižidera i bacite.
Komentari (0)