TUFAHIJE Najsočnije jabuke punjene orasima, savršen desert za svako doba dana
Ako volite jabuke i orahe, ovaj sočni spoj će vas oboriti s nogu.
Potrebno je
- 8 jabuka
- 400 g šećera
- 100 g mlevenih oraha
- 200 g mlevenog keksa
- pola litra vode
- limun
- dve kesice šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Oljuštite jabuke, izdubite ih kašičicom i uvaljajte u šećer. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. U jednoj posudi pomešajte mlevene orahe i keks, pa smesom punite jabuke. Zatim ih prekrijte folijom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Za to vreme, pripremajte preliv. U šerpu sipajte pola litra vode, dodajte preostali šećer i kuvajte na jačoj temperaturi dok ne zapeni. Onda smanjite temperaturu ringle i kuvajte dok tečnost ne dobije konzistenciju sirupa. Iscedite sok od jednog limuna pa dobro promešajte. Izvadite iz rerne, servirajte u činijice i ostavite da se prohlade. Potom prelijte tufahije pripremljenim sirupom i stavite u frižider. Dekorišite šlagom.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)