CRNI KOLAČ Mekan kao pamuk, a gotov za pola sata, nećete moći da ostanete na samo 1 parčetu
Drugačiji a neodoljiv, nestaće sa stola čim se postavi.
Potrebno je
- 190 g višenamenskog brašna
- 125 g šećera
- 30 g nezaslađenog kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 125 g mlaćenice
- 65 ml ulja
- 2 velika jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašičica belog sirćeta
- 2 kašike crne prehrambena boje
- 65 ml kuvane kafe
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi prosejte brašno, šećer, kakao prah, sodu bikarbonu i so. Zasebno, u drugoj posudi pomešajte mlaćenicu, ulje, jaja, vanilu, sirće i crnu prehrambenu boju. Mokre sastojke postepeno mešajte sa suvim, sve dok smesa ne postane kompaktna. Dodajte kafu. U pleh obložen papirom za pečenje stavite testo. Pecite pola sata do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ostavite kolač u kalupu 10 minuta, pa ga hladite na rešetci. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
CRNI KOLAČ SA JOGURTOM RAZVALJUJE UKUSOM A sve se samo pomeša i peče
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)