CRNI KOLAČ Mekan kao pamuk, a gotov za pola sata, nećete moći da ostanete na samo 1 parčetu

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Drugačiji a neodoljiv, nestaće sa stola čim se postavi.

crni kolač
Shutterstock

Potrebno je

  • 190 g višenamenskog brašna
  • 125 g šećera
  • 30 g nezaslađenog kakao praha
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 125 g mlaćenice
  • 65 ml ulja
  • 2 velika jajeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašičica belog sirćeta
  • 2 kašike crne prehrambena boje
  • 65 ml kuvane kafe

Priprema:

Rernu zagrejte na 175 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi prosejte brašno, šećer, kakao prah, sodu bikarbonu i so. Zasebno, u drugoj posudi pomešajte mlaćenicu, ulje, jaja, vanilu, sirće i crnu prehrambenu boju. Mokre sastojke postepeno mešajte sa suvim, sve dok smesa ne postane kompaktna. Dodajte kafu. U pleh obložen papirom za pečenje stavite testo. Pecite pola sata do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ostavite kolač u kalupu 10 minuta, pa ga hladite na rešetci. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading