KOLAČ SA KAFOM Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, ovakav do sada niste jeli
Ako volite kafu, ovaj desert ćete obožavati.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 250 g margarina
- 250 g šećera
- 150 ml instant kafe
- 2 kašičice praška za pecivo
- 200 g šećera u prahu
- 4 jaja
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite margarin sa šećerom. Zatim postepeno dodajte i mutite jaja sa brašnom. Umešajte polovinu skuvane kafe i 2 kašičice praška za pecivo. Sve mutite dok smesa ne postane kremasta. Zatim podelite smesu na dva dela.Izlijte u dva pleha obložena papirom za pečenje. Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru ostavite da se prohladi 10 ak minuta. Umutite šećer u prahu sa margarinom pa sipajte ostatak skuvane kafe. Stavite drugu polovinu pa je opet premažite kremom. Na kraju, pospite kolač rendanom čokoladom. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA KAFOM Kremast i aromatičan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Mirisan i sočan, za prave sladokusce.
MRAMORNI KOLAČ SA KAFOM Rapsodija ukusa u desertu koji spaja slatko i omiljeni napitak
Savršenog ukusa, po receptu bez mane.
TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za neodoljivu italijansku poslasticu
U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti.
TIRAMISU PO ORIGINALNOJ ITALIJANSKOJ RECEPTURI Bogovski kremasti desert za ljubitelje kafe
Ako volite kafu, ovaj neodoljivi kolač ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)