ČOKOLADNA TORTA BEZ BRAŠNA Uživajte bez griže savesti
Čokoladna torta bez brašna je apsolutni hit među poslasticama
Sastojci:
2 pomorandže
6 jaja
1/2 kesice praška za pecivo
200 g belog šećera
100 g smeđeg šećera
2 šolje mlevenih lešnika
180 g kisele pavlake
50 g otopljenog putera
150 g tamne čokolade
Priprema:
Pomorandže stavite u šerpu da se kuvaju i nalijte ih vodom. Kad proključa, poklopite ih i smanjite vatru. Kuvajte ih oko dva sata sve dok ne postanu mekane. Kada se prohlade, presecite ih napola i uklonite semenke iz njih. Stavite ih u blender i mutite dok ne dobijete kašu. Prvo mikserom umutite jaja, otopljen puter i obe vrste šećera. Dodajte kiselu pavlaku i na kraju lešnike i prašak za pecivo. Okrugli kalup za torte podmažite puterom i pobrašnite pa preručite smesu u njega. Pecite 40 minuta na 180 stepeni. Čokoladu otopite na pari pa prelijte preko torte.
Možda vas zanima:
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
OPERA TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Poslastica sa kafom koja razvaljuje ukusom
Opera tortu je 1960. godine kreirao poznati francuski šef kuhinje, Lenotre.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)