ČOKOLADNA TORTA BEZ BRAŠNA Uživajte bez griže savesti

Jelena Vukelić

14:56

Slatki kutak 0

Čokoladna torta bez brašna je apsolutni hit među poslasticama

ČOKOLADNA TORTA BEZ BRAŠNA Uživajte bez griže savesti
Shutterstock

Sastojci:

2 pomorandže

6 jaja

1/2 kesice praška za pecivo

200 g belog šećera         

100 g smeđeg šećera

2 šolje mlevenih lešnika

180 g kisele pavlake

50 g otopljenog putera

150 g tamne čokolade

Priprema:

Pomorandže stavite u šerpu da se kuvaju i nalijte ih vodom. Kad proključa, poklopite ih i smanjite vatru. Kuvajte ih oko dva sata sve dok ne postanu mekane. Kada se prohlade, presecite ih napola i uklonite semenke iz njih. Stavite ih u blender i mutite dok ne dobijete kašu. Prvo mikserom umutite jaja, otopljen puter i obe vrste šećera. Dodajte kiselu pavlaku i na kraju lešnike i prašak za pecivo. Okrugli kalup za torte podmažite puterom i pobrašnite pa preručite smesu u njega. Pecite 40 minuta na 180 stepeni. Čokoladu otopite na pari pa prelijte preko torte.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading