ČOKOLADNA TORTA BEZ BRAŠNA Uživajte bez griže savesti
Čokoladna torta bez brašna je apsolutni hit među poslasticama
Sastojci:
2 pomorandže
6 jaja
1/2 kesice praška za pecivo
200 g belog šećera
100 g smeđeg šećera
2 šolje mlevenih lešnika
180 g kisele pavlake
50 g otopljenog putera
150 g tamne čokolade
Priprema:
Pomorandže stavite u šerpu da se kuvaju i nalijte ih vodom. Kad proključa, poklopite ih i smanjite vatru. Kuvajte ih oko dva sata sve dok ne postanu mekane. Kada se prohlade, presecite ih napola i uklonite semenke iz njih. Stavite ih u blender i mutite dok ne dobijete kašu. Prvo mikserom umutite jaja, otopljen puter i obe vrste šećera. Dodajte kiselu pavlaku i na kraju lešnike i prašak za pecivo. Okrugli kalup za torte podmažite puterom i pobrašnite pa preručite smesu u njega. Pecite 40 minuta na 180 stepeni. Čokoladu otopite na pari pa prelijte preko torte.
Možda vas zanima:
BRZA ČOKOLADNA TORTA Bez pečenja, jaja i upotrebe miksera, ljubav u svakom zalogaju
Fenomenalna poslastica biće gotova za tren oka a pravi je raj za sladokusce.
NAJBRŽA TORTA Pravi se od samo 2 sastojka, bez pečenja a kremasta i očaravajuća
Savršen spoj čokolade i pirea od bundeve, pravićete stalno.
BRZA I JEDNOSTAVNA POSLASTICA Krepi dušu i telo, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica sa bananama za sva vremena i prilike.
NEPEČENA SLATKA FANTAZIJA Brza poslastica koju niko ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalna torta osvaja na prvi zalogaj, a topi se u ustima.
KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM BOLJE NEGO ONE KLASIČNE Tope se u ustima, a mekane kao duša
Slatke i neodoljive, pravi raj za sladokusce.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
ŽITO TORTA Pomeriće vam pamet koliko je dobra, a topi se u ustima
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
Komentari (0)