STARINSKI KOLAČIĆI OD ORAHA I MASTI Šapice - Mekani kao duša, a spremni očas posla
Ako niste odrasli na ovim kolačima možda će vam kombinacija sastojka delovati čudno, ali garantujemo da ništa lepše nećete probati
Sastojci:
- 200 g hladne masti
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 jajeta
- 100 ml mleka
- 500 g brašna
- 200 g prah šećera
Priprema:
U posudi pomešajte hladnu mast, mlevene orahe, prašak za pacivo, a onda i šećer. Umutite dok se sastojci ne sjedine, pa zatim dodati jaja, malo sjedinite mikserom, pa postepeno sipajte mleko i mutite. Sipajte brašno i umesite testo. Smesa ne sme da se lepi za ruke i ne sme da bude tvrda.Kalup za šapice premažite u uljem i pospite brašnom, pa sipajte testo. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 5 do 10 minuta. Vruće šapice pospite prah šećerom.
Možda vas zanima:
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
BOLJA NEGO IZ KAFANE Evo kako napraviti najukusniju teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa
Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza
BAKIN SPECIJALITET DANA Čarobni kolač od dva jajeta, vaše čulo ukusa će vrištati od sreće
Kako samo dva jaja mogu napraviti čudo od kolača
NAPRAVITE NAJPOZNATIJI SLATKIŠ NA SVETU Čuvena Saher torta, zasladite sa stilom
Orginal recept za fantastičnu tortu od čokolade
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)