JEDNOSTAVAN RECEPT ZA MALE ZALOGAJE Čokoladne profiterole zasladiće vam dan
Recept koji nije komplikovan.
Čokoladne profiterole
Sastojci:
125 g margarina
5 dl vode
250 g brašna
4 jajeta
1 kašika šećera
1 kašičica soli
Za krem:
200 g šećera
1 jaje
3 kašike gustina
4 dl mleka
1 dl pavlake za kuvanje
rendana kora limuna
prstohvat muskatnog oraha
Za preliv:
200 g čokolade za kuvanje
1 dl mleka
Priprema:
Umesite testo od margarina, brašna, vode, soli i šećera, pa ga ostavite da se hladi. Kada bude mlako, dodajte jedno po jedno jaje, mešajte dok se ne dobije glatko testo. Pravite loptice veličine oraha i stavite ih u pleh. Pecite na 200 stepeni oko pola sata. Ostavite ih da se ohlade. Pomešajte sve sastojke za fil u šerpi, dobro promešajte i kuvajte na umerenoj vatri dok se smesa ne zgusne. Špricom odozdo punite profi terole kremom i svaku umočite u preliv koji ste napravili tako što ste čokoladu otopili sa mlekom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BUHTLE SA MAKOM Savršeno se slažu sa šoljom kafe, a bolje od onih iz pekare
Sa sočnim nadevom od maka, ukućani će stajati u redu za još.
POSNA MARKIZA TORTA Nepečena očaravajuća poslastica koja budi sva čula
Ako volite čokoladne poslastice, ovu tortu ćete obožavati.
CIMET KOCKE Brzi desert neodoljivog ukusa od samo 3 sastojka, kremastije niste jeli
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
Komentari (0)