TORTA SNEŽNA PAHULJA Fenomenalna poslastica za koju će vam svi tražiti recept
Slatka i neodoljiva, uzećete parče više. Ukras svake praznične trpeze.
Potrebno je
Za kore:
- 5 belanaca
- 200 g mlevenih lešnika
- 200 g šećera
Za fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g pečenih seckanih lešnika
- 50 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Priprema
Kore: Belanca umutite čvrsto, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Kašikom umešajte orahe. U podmazanom kalupu za tortu ispecite tri kore, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da budu smeđe boje. Fil: Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Filovanje: kora, umućena pavlaka, lešnici, kora, pavlaka, lešnici, kora. Celu tortu nafilujte okolo slatkom pavlakom i ukrasite seckanim lešnicima
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
KESTEN TORTA Brza jesenja poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena jesenja poslastica ukusa koji se pamti, za sve prilike.
ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka poslastica sa čokoladom i višnjama, poći će vam voda na usta
Čuvena nemačka poslastica nazvana po višnjevači, nastala je 1927.godine.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)