KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
Potrebno je
- 200 g krem sira
- 100 g putera
- 1 šolja šećera
- 1 jaje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2,5 šolja brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Priprema:
U velikoj posudi umutite krem sir, puter i šećer dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte jaje i ekstrakt vanile, pa dobro promešajte. Prosejte brašno, prašak za pecivo i so preko smese sa sirom i puterom, pa lagano sjedinite dok ne dobijete testo. Pokrijte posudu providnom folijom i ostavite testo da se hladi u frižideru najmanje 1 sat, ili dok ne postane čvrsto. Zagrejte rernu na 180 stepeni i obložite pek-papirom za pečenje. Odvajajte male komade testa i oblikujte ih u kuglice veličine oraha. Ređajte ih na pleh, ostavljajući malo prostora između. Pecite keksiće ih 10-12 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
KEKSIĆI SA POMORANDŽOM Savršeno idu uz mleko ili čaj, a odlični su i za dolazak iznenadnih gostiju
Hrskavi i preukusni, uživaćete u svakom zalogaju.
KEKSIĆI S CIMETOM UKUSNIJI OD KLASIČNIH Mirisni i slatki, poći će vam voda na usta
Neodoljivi zalogajčići kojima cimet daje poseban šmek, najbolje odmah stavite duplu meru.
BRZI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a odlično idu sa kafom ili čajem
Slatki i neodoljivi, a limun im daje posebnu čar.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)