KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
Potrebno je
- 200 g krem sira
- 100 g putera
- 1 šolja šećera
- 1 jaje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2,5 šolja brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Priprema:
U velikoj posudi umutite krem sir, puter i šećer dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte jaje i ekstrakt vanile, pa dobro promešajte. Prosejte brašno, prašak za pecivo i so preko smese sa sirom i puterom, pa lagano sjedinite dok ne dobijete testo. Pokrijte posudu providnom folijom i ostavite testo da se hladi u frižideru najmanje 1 sat, ili dok ne postane čvrsto. Zagrejte rernu na 180 stepeni i obložite pek-papirom za pečenje. Odvajajte male komade testa i oblikujte ih u kuglice veličine oraha. Ređajte ih na pleh, ostavljajući malo prostora između. Pecite keksiće ih 10-12 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
KEKSIĆI SA POMORANDŽOM Savršeno idu uz mleko ili čaj, a odlični su i za dolazak iznenadnih gostiju
Hrskavi i preukusni, uživaćete u svakom zalogaju.
KEKSIĆI S CIMETOM UKUSNIJI OD KLASIČNIH Mirisni i slatki, poći će vam voda na usta
Neodoljivi zalogajčići kojima cimet daje poseban šmek, najbolje odmah stavite duplu meru.
BRZI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a odlično idu sa kafom ili čajem
Slatki i neodoljivi, a limun im daje posebnu čar.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)