KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept

Izvor: Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.

keksići
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g krem sira
  • 100 g putera
  • 1 šolja šećera
  • 1 jaje
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2,5 šolja brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

Priprema:
U velikoj posudi umutite krem sir, puter i šećer dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte jaje i ekstrakt vanile, pa dobro promešajte. Prosejte brašno, prašak za pecivo i so preko smese sa sirom i puterom, pa lagano sjedinite dok ne dobijete testo. Pokrijte posudu providnom folijom i ostavite testo da se hladi u frižideru najmanje 1 sat, ili dok ne postane čvrsto. Zagrejte rernu na 180 stepeni i obložite pek-papirom za pečenje. Odvajajte male komade testa i oblikujte ih u kuglice veličine oraha. Ređajte ih na pleh, ostavljajući malo prostora između. Pecite keksiće ih 10-12 minuta. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

kantučini

ITALIJANSKI KANTUČINI Hrskavi keksići se tope u ustima, a savršeno idu uz kafu ili čaj

19:00

27 jul, 2025

Kulinarski globus

Kantučini su prvi put napravljeni u gradu Pratu, u 16. veku, a godinama su smatrani toliko posebnim, da su ih služili samo na dvorovima tadašnje italijanske aristokratije. Čuveni italijanski keksići sa bademom peku se dvaput da bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading