ČIZKEJK SA JABUKAMA Drugačiji desert koji se topi u ustima, a popravlja dan u trenu
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Za jabuke
- 4 jabuke srednje veličine
- 2 kašike šećera
- 1 kašika maslaca
Za prhko testo
- 300 g glatkog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 150 g maslaca
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 1 kašičica vode ili mleka
Za punjenje
- 3 jaja + 1 belance
- 50 g šećera
- pola kašičice cimeta
- 40 g gustina
- 1 vanilin šećer sa ukusom burbon vanile
- 1 kg biljnog sira
- 200 ml biljne slatke pavlake
- pola šoljice karamel sirupa
Priprema
Rernu uključite na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecovo, šećer, so, maslac, vanilin šećer, jaje i vodu. Od toga umesite prhko testo, pa ga razvaljajte i pritisnite na dno i rubove. Ostavite kalup sa testom u frižideru 15 minuta. Mešajte jaja i belance pa dodajte šećer i cimet i mutite dok ne postane penasta smesa. Dodajte karamel sirup, vanilu, skrob, sir i slaku pavlaku. Sve sjedinite. Preko testa poređajte dinstane jabuke, pa preko fil sa sirom. Pecite oko sat vremena u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. tj. dok ne pozlatni po rubovima. Pustite da se malo prohladi na sobnoj temperaturi, pa prebacite u frižider da se dobro stegne. Dekorišite po izboru i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Prosto će se topiti u ustima
Svi ga vole, a priprema je jednostavna.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
NEODOLJIVI ČIZKEJK SA MALINAMA Savršen balans između slatkog i kiselog
Kremast i brz, za prave sladokusce.
MEDVEĐE ŠAPE SA ORASIMA Neodoljivo mekani i mirisni kolači, uspevaju svima
Medveđe šape s orasima su suvi kolači koji se mogu jesti i do nekoliko dana
POSNA FIGARO OBLANDA Najlepši sitni kolač za Nikoljdan, topi se u ustima
Savršeno posluženje za posnu slavu
ČOKOLADNA ROZEN TORTA Pravi se za 10 minuta, a ima božanstven ukus, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite desert koji se pravi brzo, a izgleda fantastični i takav ukus ima, čokoladna rozen torta je idealan izbor.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski recept "na čaše" koji se prenosi generacijama
Savršenstvo u jednom zalogaju
POSNA JAFA ROZEN TORTA Ako ne znate šta da pravite za svetog Nikolu, ovaj kolač biće zvezda vaše trpeze!
Ako razmišljate šta da spremate za slavu, ovaj kolač je pravi izbor za vas
Komentari (0)