ČIZKEJK SA JABUKAMA Drugačiji desert koji se topi u ustima, a popravlja dan u trenu

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

čizkejk sa jabukama
Shutterstock

Za jabuke

  • 4 jabuke srednje veličine
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika maslaca

Za prhko testo

  • 300 g glatkog brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • 150 g maslaca
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 1 kašičica vode ili mleka

Za punjenje

  • 3 jaja + 1 belance
  • 50 g šećera
  • pola kašičice cimeta
  • 40 g gustina
  • 1 vanilin šećer sa ukusom burbon vanile
  • 1 kg biljnog sira
  • 200 ml biljne slatke pavlake
  • pola šoljice karamel sirupa 

Priprema

Rernu uključite na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecovo, šećer, so, maslac, vanilin šećer, jaje i vodu. Od toga umesite prhko testo, pa ga razvaljajte i pritisnite na dno i rubove. Ostavite kalup sa testom u frižideru 15 minuta. Mešajte jaja i belance pa dodajte šećer i cimet i mutite dok ne postane penasta smesa. Dodajte karamel sirup, vanilu, skrob, sir i slaku pavlaku. Sve sjedinite. Preko testa poređajte dinstane jabuke, pa preko fil sa sirom. Pecite oko sat vremena u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. tj. dok ne pozlatni po rubovima. Pustite da se malo prohladi na sobnoj temperaturi, pa prebacite u frižider da se dobro stegne. Dekorišite po izboru i služite. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading