POLICAJKA ZA PRAVE LJUBITELJE ČOKOLADE I DOSTA FILA Poslastica koja se ne odbija
Fenomenalna čokoladna torta ukusa koji se pamti.
![torta policajka](/data/images/2024-04-25/85496_shutterstock-1911406543_f.jpg?timestamp=1719180000)
Za 1 koru - prave se 2 kore ukupno:
- 2 jaja
- 12 kašika brašna
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mleka
- 2 kašike ulja
- 1 kašika kakaa
- pola kesice praška za pecivo
Fil:
- 1 l mleka
- 16 kašika šećera
- 250 g putera
- 200 g crne čokolade za kuvanje
- 1 kašika ruma ili arome
- 1 vanilin šećer
- 250 g mlevenih oraha
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja i mleko. Dodajte kakao, brašno, prašak za pecivo i šećer. Sipajte mleko i ulje pa mutite najslabijom brzinom. U kalup obložen pek papirom preručite smesu pa ravnomerno rasporedite. Pecite koru oko 18 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U toku pečenja proveravajte čačkalicom da li je dovoljno pečeno. Ponovite postupak i za drugu koru pa ostavite pečene kore da se prohlade. Zasebno u posudi pomešajte mleko, šećer, puter, čokoladu za kuvanje, rum, vanilin šećer i mlevene orahe. Kuvajte u šerpi na šporetu dok se sve ne istopi, pa sklonite sa vatre. Podelite obe kore na pola, dobijete 4 kore. U folijom obložen kalup stavite jednu polovinu kore pa je premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poklopite 4 korom pa pustite da se ohladi preko noći. Tortu premažite glazurom ii pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![nugat torta](/data/images/2024-06-21/91632_nugat-torta-2_f.jpg)
NUGAT TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Slatka i kremasta, a mekana kao duša
Očaravajuća poslastica ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
![torta čarolija anđela](/data/images/2024-06-21/91615_1000051161-01_f.jpeg)
ČAROLIJA ANĐELA ZA LUKU Recept i intervju sa Draganom Varevac
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu sa tri fila i kremom od pistaća po receptu Dragane Varevac iz Kraljeva
![torta kraljice natalije](/data/images/2024-05-29/89093_shutterstock-2235568143_f.jpg)
TORTA KRALJICE NATALIJE Poslastica iz 1888.godine kojoj popularnost samo raste
Ako posetite Dom Jevrema Grujića možete da probate ovaj specijalitet, po originalnom receptu.
![torta kraljice natalije](/data/images/2024-03-01/79079_shutterstock-62683900_f.jpg)
NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Poslastica od samo 2 sastojka koja budi sva čula
Čokoladna poslastica koja se topi u ustima, a uspeva svima.
![damen kapric](/data/images/2024-06-26/92178_screenshot-148_f.png)
DAMEN KAPRIC Jeftin kolač skupog ukusa na kome su odrasle generacije, a sada skoro zaboravljen
Starinski kolač koje su sve mame i bake znale da prave, za sve prilike.
![kuglof sa karamelom](/data/images/2024-06-25/92070_shutterstock-1342140821_f.jpg)
KUGLOF SA KARAMELOM Desert za pamćenje koji se ne odbija, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
![sladoled torta](/data/images/2024-06-26/92158_shutterstock-1847757784_f.jpg)
SLADOLED TORTA Očaravajuća poslastica koja se ne odbija, lagana i kremasta, svaki trud se isplati
Poslastica savršena za vrele letnje dane osvežiće vas u trenu.
![čokoladni kuglof](/data/images/2024-06-25/92061_shutterstock-363230552_f.jpg)
ČOKOLADNI KUGLOF Svečani desert za sve prilike i vrhunsko zadovoljstvo
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
![hleb punjen čokoladom](/data/images/2024-06-25/92041_screenshot-137_f.png)
NEODOLJIVI HLEB PUNJEN ČOKOLADOM Slatki specijalitet ukusa koji se pamti, a uspeva svima
Možete da ga služite za doručak ili desert, nećete da pogrešite.
Komentari (0)