POLICAJKA ZA PRAVE LJUBITELJE ČOKOLADE I DOSTA FILA Poslastica koja se ne odbija

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna čokoladna torta ukusa koji se pamti.

torta policajka
Shutterstock

Za 1 koru - prave se 2 kore ukupno:

  •  2 jaja
  • 12 kašika brašna 
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika mleka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika kakaa
  • pola kesice praška za pecivo 

Fil:

  • 1 l mleka
  • 16 kašika šećera
  • 250 g putera
  • 200 g crne čokolade za kuvanje
  • 1 kašika ruma ili arome
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g mlevenih oraha

Priprema:

U jednoj posudi umutite jaja i mleko. Dodajte kakao, brašno, prašak za pecivo i šećer. Sipajte mleko i ulje pa mutite najslabijom brzinom. U kalup obložen pek papirom preručite smesu pa ravnomerno rasporedite. Pecite koru oko 18 minuta,  u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U toku pečenja proveravajte čačkalicom da li je dovoljno pečeno. Ponovite postupak i za drugu koru pa ostavite pečene kore da se prohlade. Zasebno u posudi pomešajte mleko, šećer, puter, čokoladu za kuvanje, rum, vanilin šećer i mlevene orahe. Kuvajte u šerpi na šporetu dok se sve ne istopi, pa sklonite sa vatre. Podelite obe kore na pola, dobijete 4 kore. U folijom obložen kalup stavite jednu polovinu kore pa je premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poklopite 4 korom pa pustite da se ohladi preko noći. Tortu premažite glazurom ii pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading