NEODOLJIVI HLEB PUNJEN ČOKOLADOM Slatki specijalitet ukusa koji se pamti, a uspeva svima
Možete da ga služite za doručak ili desert, nećete da pogrešite.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NEODOLJIVI HLEB SA POMORANDŽOM Mirisan i drugačiji, za prave sladokusce
Dodajte prilog po želji i uživajte.

SLATKI HLEB SA MAKOM Sočan i mekan, a ukusan i kada je hladan
Ukusan i drugačiji, pravićete stalno.

BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.

BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta
Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.
- 160 ml mleka
- 1 jaje
- 1 kašičica suvog kvasca
- 3 kašike šećera
- 280 g brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1/2 kašičice soli
- 30 g neslanog putera
- 50 g čokoladnih dugmića
- 1 kašika meda
- 1 kašika vode
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplo mleko, kvasac i šećer. Dobro promešajte, pa dodajte jaje, prosejano brašno i kakao, so i zamesite testo. Onda ga pokrijte providnom folijom i pustite da nadođe nekih 20 minuta. Dodajte puter sobne temperature i mesite testo dok se sastojci ne sjedine. Rukama malo raširite testo, pa na sredinu sipajte čokoladne dugmiće. Zatvorite testo pa ga ponovo premesite. Pokrijte testo providnom folijom i ostavite da odstoji još 30 minuta. Podelite na 3 jednaka dela, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji još nekih 15 minuta. Onda razvucite, pa preklopite po dužini sa obe strane, pa urolajte. Ponovite postupak i za preostala 2 testa. Poređajte u pleh i ponovo pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe sat vremena. Pecite hleb oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Vodu i med pomešajte pa prelijte preko hleba. Bon appetit!

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

Komentari (0)