NEODOLJIVI HLEB PUNJEN ČOKOLADOM Slatki specijalitet ukusa koji se pamti, a uspeva svima
Možete da ga služite za doručak ili desert, nećete da pogrešite.
Potrebno je
- 160 ml mleka
- 1 jaje
- 1 kašičica suvog kvasca
- 3 kašike šećera
- 280 g brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1/2 kašičice soli
- 30 g neslanog putera
- 50 g čokoladnih dugmića
- 1 kašika meda
- 1 kašika vode
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplo mleko, kvasac i šećer. Dobro promešajte, pa dodajte jaje, prosejano brašno i kakao, so i zamesite testo. Onda ga pokrijte providnom folijom i pustite da nadođe nekih 20 minuta. Dodajte puter sobne temperature i mesite testo dok se sastojci ne sjedine. Rukama malo raširite testo, pa na sredinu sipajte čokoladne dugmiće. Zatvorite testo pa ga ponovo premesite. Pokrijte testo providnom folijom i ostavite da odstoji još 30 minuta. Podelite na 3 jednaka dela, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji još nekih 15 minuta. Onda razvucite, pa preklopite po dužini sa obe strane, pa urolajte. Ponovite postupak i za preostala 2 testa. Poređajte u pleh i ponovo pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe sat vremena. Pecite hleb oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Vodu i med pomešajte pa prelijte preko hleba. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNA BABKA SLAĐA OD KLASIČNE Poljska poslastica mekana kao duša, a svi će uzeti parče više
Ako volite čokoladu, ovaj slatki hleb ćete obožavati.
HLEB SA SUVIM GROŽĐEM I CIMETOM Slatko zadovoljstvo probudiće sva čula, a uspeva svima
Možete da ga jedete za užinu ili desert, ili da ga dodate uz omiljeni namaz.
BRIOŠ Francuski slatki hleb mekan kao duša, a čokolada mu daje posebnu draž
Tradicionalni francuski hleb možete da pravite na razne načine, da mu dodate čokoladu ili ne, osvojiće sve koji ga budu probali.
PRELIVENI SLATKI HLEB Preukusan je, ovakav još niste probali
Napravite hleb na drugačiji način. Jedite ga kao hleb, užinu ili umesto kolača, svakako je neodoljiv. Mak mu daje posebnu draž.
KUGLOF SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš koji budi sva čula, u slatko-kiselkastom spoju ukusa
Ako volite klasičan kuglof, ovaj sa limunom ćete obožavati.
DŽUNGLA TORTA Preukusna poslastica sa bananama ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite banane, ovu tortu ćete obožavati.
DOMAĆA KOKOS ČOKOLADICA Ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, a nestaje sa stola čim se postavi
Savršen spoj kokosa i čokolade u neodoljivom slatkišu.
NESKAFE KOLAČ Kremast i izdašan desert sa ukusom omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Ako volite kafu i slatko, zašto ne biste oboje spojili u jedan desert?
Tart od krušaka i rogača – Poslastica bogata aromom i ukusom prošlosti
Tart od krušaka i rogača donosi bogatstvo ukusa iz prošlosti, sa savršenom kombinacijom sočnih krušaka i rogača. Zdrava i ukusna poslastica koju će voleti cela porodica.
Komentari (0)