TORTA SA POMORANDŽAMA KREPI ORGANIZAM Fenomenalna poslastica u savršenom spoju ukusa
Osvežavajuća i voćna, a savršena za vrele letnje dane.
Potrebno je
Za biskvit:
- 6 jaja
- 120 g šećera
- 120 g mlevenih oraha
- 120 g oštrog brašna
- rendana kora jedne pomorandže
Za fil:
- 2 kesice pudinga od vanile
- 500 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 1 pomorandža
- 200 g margarina
Za posipanje:
- grubo seckani orasi
Priprema:
U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom. Dodajte brašno, orahe, rendanu koru pomorandže i šne od belanaca. Pleh obložite pek-papirom, pa u njega preručite smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađeni biskvit isecite na 3 duguljaste kore. Skuvajte puding sa mlekom, šećerom i korom od pomorandže. Pustite da se prohladi, pa dodajte margarin koji ste prethodno umutili sa sokom od pomorandže. Pripremljenim filom filujte kore, a zatim premažite celu tortu. Dekorišite grubo seckanim orasima.
Možda vas zanima:
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
DŽUNGLA TORTA Preukusna poslastica sa bananama ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite banane, ovu tortu ćete obožavati.
MILKA TORTA Savršen spoj bele i crne čokolade u ukusu koji se ne zaboravlja
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)