TORTA SA POMORANDŽAMA KREPI ORGANIZAM Fenomenalna poslastica u savršenom spoju ukusa

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Osvežavajuća i voćna, a savršena za vrele letnje dane.

torta sa pomorandžama
Shutterstock

Potrebno je

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g mlevenih oraha
  • 120 g oštrog brašna
  • rendana kora jedne pomorandže

Za fil:

  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 500 ml mleka
  • 5 kašika šećera
  • 1 pomorandža
  • 200 g margarina

Za posipanje:

  • grubo seckani orasi

Priprema:
U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom. Dodajte brašno, orahe, rendanu koru pomorandže i šne od belanaca. Pleh obložite pek-papirom, pa u njega preručite smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađeni biskvit isecite na 3 duguljaste kore. Skuvajte puding sa mlekom, šećerom i korom od pomorandže. Pustite da se prohladi, pa dodajte margarin koji ste prethodno umutili sa sokom od pomorandže. Pripremljenim filom filujte kore, a zatim premažite celu tortu. Dekorišite grubo seckanim orasima.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading