ROLOVANA PAVLOVA Ledeni desert za vrele julske dane, klasik na drugačiji način
Ako volite Pavlovu tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
Potrebno je
Za beze koru:
- 4 belanca
- 160 g šećera
- 1 kašičica gustina
- 1 kašičica soka od limuna
- 1 prstohvat soli
Za fil:
- 150 g neutralnog krem sira
- 200 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 300 g šumskog voća (ili borovnica, malina, po želji)
Priprema:
Kora: Umutite čvrsto belanca, pa dodajte so i jednu po jednu kašiku šećera uz neprestano mućenje. Kada sneg od belanaca postane čvrst, dodajte gustin i limunov sok. Sjedinite i sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ostavite koru da se ohladi u rerni. Na vlažnu krpu stavite papir za pečenje i pospite ga šećerom u prahu. Stavite koru na papir okrenutu gornjom stranom nadole i polako odvojte papir na kojem se pekla. Ostavite da se hladi 10 minuta. Fil: Umutite krem sir, slatku pavlaku i šećer u prahu u gustu smesu pa namažite koru. Odozgo rasporedite voće. Pomoću krpe pažljivo urolajte. Stavite rolat u frižider da se stegne.
Možda vas zanima:
ROLAT OD SPANAĆA Slano predjelo bez kog ne može da prođe slavska trpeza, a ukusa koji priča priče
U sočnom spoju sa sirom i šunkom, nestaće sa stola odmah.
ROLAT SA BUNDEVOM Očaravajući jesenji desert mekan kao duša, za savršen početak dana
Jesenji rolat za prave sladokusce.
POSNI ČOKOLADNI ROLAT SA MALINAMA Nepečeni desert kome kokos daje posebnu draž
Fenomenalan desert pravi se brzo i lako, a kao stvoren za uživanje.
ŠVARCVALD ROLAT Klasik bez premca na drugačiji način, a smaže se u trenu
Ako volite Švarcvald tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)