ROLOVANA PAVLOVA Ledeni desert za vrele julske dane, klasik na drugačiji način
Ako volite Pavlovu tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
Potrebno je
Za beze koru:
- 4 belanca
- 160 g šećera
- 1 kašičica gustina
- 1 kašičica soka od limuna
- 1 prstohvat soli
Za fil:
- 150 g neutralnog krem sira
- 200 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 300 g šumskog voća (ili borovnica, malina, po želji)
Priprema:
Kora: Umutite čvrsto belanca, pa dodajte so i jednu po jednu kašiku šećera uz neprestano mućenje. Kada sneg od belanaca postane čvrst, dodajte gustin i limunov sok. Sjedinite i sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ostavite koru da se ohladi u rerni. Na vlažnu krpu stavite papir za pečenje i pospite ga šećerom u prahu. Stavite koru na papir okrenutu gornjom stranom nadole i polako odvojte papir na kojem se pekla. Ostavite da se hladi 10 minuta. Fil: Umutite krem sir, slatku pavlaku i šećer u prahu u gustu smesu pa namažite koru. Odozgo rasporedite voće. Pomoću krpe pažljivo urolajte. Stavite rolat u frižider da se stegne.
Možda vas zanima:
PORTUGALSKI ROLAT SA POMORANDŽOM Recept poznatog kuvara za desert koji se topi u ustima
Poznati televizijski kuvar Rudolf van Vin podelio je recept za neodoljivi desert.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM OD KAJSIJA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, mirisan, sočan i neodoljiv!
I dupla mera će biti malo.
BRZI ZELENI ROLAT SA SIROM Predjelo od kog će vam poći voda na usta, a gotovo za tili čas
Savršeno za sve svečane prilike i slavsku trpezu.
BELI ROLAT SA POMORANDŽAMA Osvežavajući desert kao osmišljen za tople dane, zasladiće vas u momentu
Kremast i neodoljiv, uzećete parče više.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)