ROLOVANA PAVLOVA Ledeni desert za vrele julske dane, klasik na drugačiji način

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Ako volite Pavlovu tortu, ovaj rolat ćete obožavati.

rolovana pavlova
Shutterstock

Potrebno je
Za beze koru: 

  • 4 belanca 
  • 160 g šećera 
  • 1 kašičica gustina 
  • 1 kašičica soka od limuna 
  • 1 prstohvat soli 

Za fil: 

  • 150 g neutralnog krem sira
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 2 kašike šećera u prahu 
  • 300 g šumskog voća (ili borovnica, malina, po želji) 

Priprema:
Kora: Umutite čvrsto belanca, pa dodajte so i jednu po jednu kašiku šećera uz neprestano mućenje. Kada sneg od belanaca postane čvrst, dodajte gustin i limunov sok. Sjedinite i sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ostavite koru da se ohladi u rerni. Na vlažnu krpu stavite papir za pečenje i pospite ga šećerom u prahu. Stavite koru na papir okrenutu gornjom stranom nadole i polako odvojte papir na kojem se pekla. Ostavite da se hladi 10 minuta. Fil: Umutite krem sir, slatku pavlaku i šećer u prahu u gustu smesu pa namažite koru. Odozgo rasporedite voće. Pomoću krpe pažljivo urolajte. Stavite rolat u frižider da se stegne.   

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading