ANĐEOSKI KOLAČ Vazdušasti desert mekan kao duša koji se uklapa u svaku dijetu

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Lagan i vazdušast američki kolač napravićete lako a uzećete parče više.

anđeoski kolač
Shutterstock

Potrebno je

  • 12 belanaca na sobnoj temperaturi
  • 1 šolja brašna
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 šolja šećera
  • 2 kašičice ekstrakta od vanile

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite belanca pa postepeno dodajte šlag, sve vreme muteći. Zasebno sjedinite brašno, so i prašak za pecivo. Lagano dodajte smesu u onu sa belancima pa lagano promešajte. Umešajte vanilin ekstrakt pa sjedinite smesu. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Gotov kolač ostavite da se prohladi u kalupu. Zatim ga pažljivo izvadite i poslužite uz sveže voće i šlag. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading