POSNA KESTEN TORTA BEZ PEČENJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog
Neodoljiva poslastica savršena za dane posta.
Potrebno je:
Za podlogu
- 400 g posnog mlevenog keksa
- 120 g margarina sobne temperature
- 50 g šećera u prahu
- pola šolje sojinog mleka
Za krem
- 200 ml biljne slatke pavlake
- 500 g kesten pirea
- 130 g margarina
- 50 g šećera u prahu
Priprema
U jednoj posudi pomešajte posni mleveni keks, margarin, šećer u prahu i pola šolje mleka. U pleh obložen pek papirom rasporedite smesu. Zasebno mikserom umutite biljnu slatku pavlaku. U trećoj posudi umutite margarin sa šećerom u prahu, pa umešajte kesten pire. Nanesite preko podloge. Preko krema nanesite umućenu slatku pavlaku. Dekorišite rendanom čokoladom. Ostavite tortu par sati u frižideru, a najbolje preko noći. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Pravi se maltene sama, a deca će je obožavati
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
KESTEN TORTA Nepečena poslastica koja ukusom obara sa nogu
Fenomenalna poslastica neponovljivog ukusa.
KESTEN TORTA Nepečena poslastica skupog ukusa gotova za tili čas, a preukusna
Kremasta poslastica osvojiće vas na prvi zalogaj.
KESTEN TORTA Savršena nepečena poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalna torta oboriće s nogu sve koji je budu probali.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)