PUDING KOLAČ SE TOPI U USTIMA Brzinski desert sa smokvama za vrele dane avgusta
Jednostavne pripreme i ukusa koji se pamti, sjajan predlog za dolazak iznenadnih gostiju.
Potrebno je
Za koru:
- 250 g brašna
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin-šećer
- 100 g putera
- 1 jaje
Za fil:
- 1/2 l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 200 g šećera
- 800 g pavlake
- 300 g smokava
Priprema:
Izmrvite prstima puter, dodajte brašno i ostale sastojke. Umesite prhko testo i umotajte ga u providnu foliju. Ostavite u frižideru sat-dva. Razvaljajte testo i prebacite ga u namašćen i brašnom posut kalup. Za fil skuvajte mleko sa šećerom. Dodajte puding. Dok je još vreo, sipajte pavlaku sobne temperature. Dobro umutite mikserom. Testo razvaljajte oklagijom, a fil prelijte preko. Pecite oko sat na 180 stepeni. Ohlađeni kolač dekorišite svežim smokvama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)