ROZE PALAČINKE UKUSNIJE OD KLASIČNIH Intresantne boje, ulepšaće svaku trpezu
Voćne i preukusne, otopićete se od miline.
Potrebno je
- 100 ml soka od crne ili crvene ribizle
- 200 g brašna
- 50 g heljdinog brašna
- prstohvat soli
- 150 ml mleka
- 300 ml mineralne vode
- 2 kašičice suncokretovog ulja
Priprema:
Ribizle stavite u blender pa izblendajte, da dobijete 100 ml soka. Brašna prosejte sa solju, pa dodajte mleko, mineralnu vodu i ulje. Napravite glatku smesu pa sipajte na zagrejano ulje i pecite, na srednjoj vatri. Filujte palačinke džemom ili po izboru.
Možda vas zanima:
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija.
NALEŠINKI SE SMAŽU U TRENU Tradicionalne poljske palačinke za prave sladokusce
Tanke palačinke iz Poljske obično se pune voćem i džemovima u slatkoj, odnosno sirom ili mesom, u slanoj verziji.
PUDING PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Kad ih jednom probate zaboravićete na klasične
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
TORTA OD PALAČINKI SAVRŠENA ZA DEČIJE ROĐENDANE Izgledom obara s nogu, a nikad ukusnija
Kremasta i drugačija, bićete oduševljeni.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)