
PRAVA PRAVCATA BOSANSA POSLASTICA Originalni recept za tufahije - ovako se spremaju od davnina
Uz tufahije se pije kafa
Četvrtak, 10. apr 2025.
Uz tufahije se pije kafa
Isprobajte ovaj recept i uživajte u ukusu tradicije
Ova verzija, obogaćena filom od oraha i kremastim šlagom, donosi savršenu kombinaciju ukusa i tekstura
Ova verzija, obogaćena filom od oraha i kremastim šlagom, donosi savršenu kombinaciju ukusa i tekstura
Fenomenalne i slatke, a prave se lako.
Drugačiji desert oduševiće i one izbirljive.
Ako volite jabuke i orahe, ovaj sočni spoj će vas oboriti s nogu.
Jedinstveni i preukusni kolači nestaće sa stola odmah.
Slatke i ukusne, pravi raj za sladokusce.
Poslastica od jabuke i oraha oduševiće sve koji je budu probali, a pravi se brzo i lako.
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu, nećete se pokajati. Čarobna kombinacija jabuka i oraha osvaja na prvi zalogaj.
Isprobajte recept za najsočnije jabuke punjene orasima. Lako i brzo se prave.
Tuffah na arapskom jeziku znači jabuka odakle je i izveden naziv za tufahije. Recept za pripremu ove poslastice su u Bosnu doneli Turci. Za pripremu tufahija su najbolje zelenije jabuke, tvrđe, sitnije veličine, probajte sa sortom greni smit, a mogu se koristiti i ajdare.
Za pripremu birajte mlađe, tvrđe i što manje jabuke.