NAJBOLJI RECEPT ZA PRIPREMU KARFIOLA Uz dodatak TRI vrste sira - dobićete ukusan obrok
Verujte, oduševićete se.
Zapečeni karfiol sa tri vrste sira
Sastojci:
1 karfiol
maslinovo ulje
2 praziluka
1 kašika putera
1 kašika brašna
1 kašika senfa
300 ml mleka
1 kisela pavlaka
100 g gaude
100 g ementalera
50 g parmezana
Priprema:
Karfiol skuvajte, ali da ostane tvrd. Na maslinovom ulju dinstajte praziluk, a zatim dodajte puter i brašno, promešajte, zalijte mlekom i kad krene da se zgušnjava sos, dodajte kiselu pavlaku. Sklonite s vatre, dodajte rendane sireve i senf i začinite ako je potrebno. Karfiol stavite u vatrostalnu činiju, prelijte sosom i zapecite 20 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠENSTVO IZ RERNE Lignje s krompirom ćete od sada samo ovako praviti
Zasitićete celu porodicu.
BRZA VEČERA ILI DORUČAK Punjeni i hrskavi hleb ide uz svako jelo
Možete koristiti i bajati hleb.
HRSKAVA I ZDRAVA GRICKALICA Napravite domaći čips od belog luka!
Toliko je ukusan da je neodoljiv!
SIROMAŠNO JELO KOJE JE OSVOJILO SVET Čuveni vareniki na vašoj trpezi
Napravite ovo jednostavno jelo.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)