NAJBOLJI RECEPT ZA PRIPREMU KARFIOLA Uz dodatak TRI vrste sira - dobićete ukusan obrok
Verujte, oduševićete se.
![NAJBOLJI RECEPT ZA PRIPREMU KARFIOLA Uz dodatak TRI vrste sira - dobićete ukusan obrok](/data/images/2023-02-03/45685_food-gb769d3252-1280_f.jpg?timestamp=1675378800)
Zapečeni karfiol sa tri vrste sira
Sastojci:
1 karfiol
maslinovo ulje
2 praziluka
1 kašika putera
1 kašika brašna
1 kašika senfa
300 ml mleka
1 kisela pavlaka
100 g gaude
100 g ementalera
50 g parmezana
Priprema:
Karfiol skuvajte, ali da ostane tvrd. Na maslinovom ulju dinstajte praziluk, a zatim dodajte puter i brašno, promešajte, zalijte mlekom i kad krene da se zgušnjava sos, dodajte kiselu pavlaku. Sklonite s vatre, dodajte rendane sireve i senf i začinite ako je potrebno. Karfiol stavite u vatrostalnu činiju, prelijte sosom i zapecite 20 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![SAVRŠENSTVO IZ RERNE Lignje s krompirom ćete od sada samo ovako praviti](/data/images/2023-02-03/45668_fish-gb8e135ca0-1280_f.jpg)
SAVRŠENSTVO IZ RERNE Lignje s krompirom ćete od sada samo ovako praviti
Zasitićete celu porodicu.
![BRZA VEČERA ILI DORUČAK Punjeni i hrskavi hleb ide uz svako jelo](/data/images/2023-02-03/45663_loaf-gfd949205e-1280_f.jpg)
BRZA VEČERA ILI DORUČAK Punjeni i hrskavi hleb ide uz svako jelo
Možete koristiti i bajati hleb.
![čips](/data/images/2023-02-03/45652_negar-mz-j2i9immznc-unsplash_f.jpg)
HRSKAVA I ZDRAVA GRICKALICA Napravite domaći čips od belog luka!
Toliko je ukusan da je neodoljiv!
![SIROMAŠNO JELO KOJE JE OSVOJILO SVET Čuveni vareniki na vašoj trpezi](/data/images/2023-02-02/45589_victoria-shes-mr1o568mdec-unsplash_f.jpg)
SIROMAŠNO JELO KOJE JE OSVOJILO SVET Čuveni vareniki na vašoj trpezi
Napravite ovo jednostavno jelo.
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)