NAJBOLJI RECEPT ZA PRIPREMU KARFIOLA Uz dodatak TRI vrste sira - dobićete ukusan obrok
Verujte, oduševićete se.
Zapečeni karfiol sa tri vrste sira
Sastojci:
1 karfiol
maslinovo ulje
2 praziluka
1 kašika putera
1 kašika brašna
1 kašika senfa
300 ml mleka
1 kisela pavlaka
100 g gaude
100 g ementalera
50 g parmezana
Priprema:
Karfiol skuvajte, ali da ostane tvrd. Na maslinovom ulju dinstajte praziluk, a zatim dodajte puter i brašno, promešajte, zalijte mlekom i kad krene da se zgušnjava sos, dodajte kiselu pavlaku. Sklonite s vatre, dodajte rendane sireve i senf i začinite ako je potrebno. Karfiol stavite u vatrostalnu činiju, prelijte sosom i zapecite 20 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠENSTVO IZ RERNE Lignje s krompirom ćete od sada samo ovako praviti
Zasitićete celu porodicu.
BRZA VEČERA ILI DORUČAK Punjeni i hrskavi hleb ide uz svako jelo
Možete koristiti i bajati hleb.
HRSKAVA I ZDRAVA GRICKALICA Napravite domaći čips od belog luka!
Toliko je ukusan da je neodoljiv!
SIROMAŠNO JELO KOJE JE OSVOJILO SVET Čuveni vareniki na vašoj trpezi
Napravite ovo jednostavno jelo.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)