DA DECA ZAVOLE KARFIOL Zdrav i ukusan obrok jedite za laganu večeru
Nova verzija ovog jela.
Musaka od karfiola
Sastojci:
700 g karfiola
5 kašika ulja
2 glavice crnog luka
1 šoljica pirinča
1 paradajz
2 dl paradajz soka
1 kašika brašna
2 jajeta
2 dl mleka
peršun
so, biber
Priprema:
Obarite karfi ol u slanoj vodi, luk iseckajte i propržite, dodajte pirinač, karfi ol, paradajz, začine. Kada pirinač omekša, sve sastojke sipajte u posudu za pečenje, prekrijte kolutovima paradajza, prelijte mešavinom jaja, mleka i brašna, pa ostavite u rerni na srednjoj temperaturi dok jaja ne porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)