KOD NAS JE KISELI KUPUS, A KOD KOREANACA KIMČI Jednostavan vodič kako da napravite ovo savršeno predjelo

Izvor: Marija Bulić

10:00

U sosu sa 0

Iako se izvorno priprema kao prilog, danas je postao sastavni deo mnogih jela širom sveta

kimči
Shutterstock

Kimči je tradicionalno korejsko jelo od fermentisanog povrća koje je prepoznatljivo po svom pikantnom i kiselom ukusu.

Iako se izvorno priprema kao prilog, danas je postao sastavni deo mnogih jela širom sveta. Kimči se može pripremati na različite načine, a svaki recept može imati svoje specifične sastojke i začine.

Osnovni sastojci obično uključuju kineski kupus i rotkvu, dok se začini poput belog luka, đumbira, čili papričica, ribljeg sosa i raznih pasti od riba i morskih plodova često koriste.

kimči Shutterstock
 

Recepti:

1. Klasični Kimči

Sastojci: kineski kupus, beli luk, đumbir, šećer (ili med), mladi luk, čili papričice, riblji sos, so.
Priprema: Povrće se soli i ostavi nekoliko sati, a zatim se meša sa ostalim sastojcima. Fermentiše se na sobnoj temperaturi 4-5 dana.

2. Kkakdugi Kimči

Sastojci: korejska rotkva, beli luk, đumbir, čili pasta, mladi luk, riblji sos, so.
Priprema: Korejska rotkvica se raščupa i priprema sa začinima i pastom. Fermentiše se 5 dana. Ova varijanta je pikantnija i hrskavija.

3. Oi Sobagi Kimči (krastavci)

Sastojci: krastavci, korejska rotkvica, šećer, pasta od škampa (ili riblji sos), beli luk, đumbir, so.
Priprema: Ovaj recept je brži i idealan za letne mesece, jer daje hrskavost krastavaca uz pikantan ukus. Fermentiše se 3 dana.

4. Baek (Beli) Kimči

Sastojci: kineski kupus, kruška, crvena paprika, mladi luk, med, beli luk, đumbir, so.
Priprema: Ova verzija kimčija je nežnija i manje ljuta. Fermentiše se 4 dana.

Saveti za fermentaciju:

Kimči možete fermentisati na sobnoj temperaturi (2-5 dana) ili na nižim temperaturama u frižideru (oko mesec dana).

BONUS VIDEO:

Tagovi:

Komentari (0)