ČUPAVA KATA Starinski kolač sa orasima za sve svečane prilike,po receptu starom 30 godina
Najbolje služite uz čaj ili kafu.

Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 250 g margarina
- 5 žumanaca
- 5 kašika šećera
- 3 kašike vode
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g šećera
- 5 belanaca
- 8 kašika džema od kajsija (ili po želji)
Za posipanje:
- prah-šećer
Priprema:
Testo: Penasto umutite žumanca i šećer. Dodajte umućen margarin, brašno pomešano sa praškom za pecivo i vodu. Umesite testo i podelite na dva dela. Jedan treba da bude manji i njega stavite u zamrzivač, a veći u frižider. Fil: Belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Kašikom umešajte orahe. Veće testo rastanjite kao koru na dno podmazanog pleha i namažite džemom. Preko rasporedite fil od belanaca i oraha. Odozgo narendajte testo iz zamrzivača. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok testo ne dobije zlatno-smeđu boju. Ohlađen kolač pospite prah-šećerom, isecite na kocke i poslužite.
Možda vas zanima:

SOČNI KOLAČ SA KAJSIJAMA Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, nema mu ravnog
Sladak i osvežavajući, ukusa koji se pamti.

BRZI KOLAČ S KUPINAMA Fenomenalni voćni desert kao osmišljen za vrele, letnje dane
Nema ko vam neće tražiti recept.

BAKIN KOLAČ RAJ ZA SLADOKUSCE Gotov očas posla, a svi ga vole
Sočan i mekan, bićete oduševljeni.

MRAMORNI KOLAČ SA KAFOM Rapsodija ukusa u desertu koji spaja slatko i omiljeni napitak
Savršenog ukusa, po receptu bez mane.

MOSKVA ŠNIT SA BRESKVAMA Jelena nam je dala recept za savršenu letnju poslasticu
Napravite čuvenu poslasticu s ananasom i višnjama po receptu Jelene Filipović iz Beograda

PASTA PUTANESKA Jedan sos, a bezbroj ukusa, idealna za prave gurmane
Ukusna italijanska pasta sa bogatim, pikantnim sosom

DOBRE LETI, DOBRE ZIMI, MA SAVRŠENE ZA SVAKO DOBA GODINE Recept za najmekanije kiflice sa sirom i kačkavaljem, prelake za pripremu, ovo svi umeju
Miris tek pečenih kiflica iz rerne budi najlepša sećanja na detinjstvo, bakinu kuhinju i porodične doručke.

MIRIS KAO IZ NAJBOLJE SVETSKE KUHINJE Recept za sočne šnicle u saftu, tera voda na usta, ne samo da miriše dobro, nego je i ukus ludilo
Kad se zaželiš toplog, domaćeg obroka koji miriše na detinjstvo i porodična okupljanja, nema boljeg izbora od mesa u saftu.

Komentari (0)