NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆE KUHINJE Pita sa makaronama i parmezanom, jednostavno i zasito jelo
Makarone sa sirom su omiljeni recept među svim generacijama
Sastojci
Potrebno je:
- 400 g makarona
- 1 kašika ulja
- 2 kašičice soli
Za fil:
- 400 g sira
- 4 jajeta
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 čaša jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
I još:
- 100 g kačkavalja
- 2 kašike izrendanog parmezana
Priprema
Makarone skuvati, po uputstvu sa kesice, uz dodatak ulja i soli. Skuvane makarone ocediti i isprati pod mlazom tople vode.
Fil: U vanglicu staviti sir, pa ga viljuškom izdrobiti. Dodati kiselu pavlaku, jogurt, jaja i pesivo. So nisam dodavala, jer je sir bio slan. Viljuškom sve sastojke sjediniti. Od fila odvojiti jednu čašu, od 200 ml, i ostaviti na stranu.
U pripremljeni fil ubaciti makarone i dobro promešati.
Tepsiju, vel. 30 cm, dobro podmazati puterom ili uljem, pa sipati smesu sa makaronama. Poravnati površinu, pa je premazati sa odvojenim filom (200 ml), Po vrhu posuti izrendani kačkavalj i parmezan.
Staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni. Kada dobije lepu rumenu boju izvaditi tepsiju i prekriti krpom.
Sačekati da se prohladi, iseći je na veće parčiće i poslužiti.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
GURABIJE SRCU NAJMILIJE Poslastica na koju niko ne ostaje ravnodušan
Miris našeg detinjstva!
IZBEGNITE OVE GREŠKE Evo zašto sir nikada ne treba direktno iz frižidera da servirate na tanjir
Gotovo svaki sir treba izvaditi iz hladnjaka barem sat vremena pre služenja
DUŠU DALO UZ ROŠTILJ Prepečeni hleb sa belim lukom, aromatičan i hrskav
Toliko dobar da mu niko neće odoleti, a možete da ga servirate uz bilo koje meso
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)