JELO NA KAŠIKU ZA MALO PARA Supa od šargarepe i luka, greje i dušu i telo

Trpeza/ V.V.

13:00

U sosu sa 0

Ova supa se brzo sprema, a veoma je ukusna.

JELO NA KAŠIKU ZA MALO PARA Supa od šargarepe i luka, greje i dušu i telo
Shutterstock

Sastojci:

3 glavice crnog luka

5 šargarepa

2 l pilećeg bujona

2 šake rezanaca za supu

1 kašičica peršunovog lišća

so, biber

Priprema:

Luk isecite na rebarca, a šargarepu očistite i iseckajte na tanke kolutove. Spustite ih u bujon koji vri, dodajt epo potrebi soli i bibera i na tihoj vatri kuvajte 15-20 minuta, odnosno dok šargarepa ne omekša. Procedite, luk i šargarepu ispasirajte štapnim mikserom, vratite u supu, dodajte rezance i kuvajte još desetak minuta. Pre služenja pospite seckanim peršunom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading