Ljutkasta testenina s tunjevinom i paradajzom razmrdaće sva vaša čula

alo.rs

21:01

U sosu sa 0

Brzinska testenina s tunom može biti pravi gušt, naročito ako se odvažite da dodate čili papričicu i malo đumbira

Ljutkasta testenina s tunjevinom i paradajzom razmrdaće sva vaša čula
Shutterstock

 

Ljutkasta testenina s tunjevinom i paradajzom

Sastojci:

400 g testenine

4 kašike maslinovog ulja

3 kašike seckanog peršuna

2 čena belog luka

1 mala ljuta papričica

1 komad đumbira veličine 1 cm

450 g pasiranog paradajza

400 g tunjevine iz konzerve u ulju

so, biber

Priprema:

Napravite testeninu prema uputstvu na pakovanju i sačuvajte malo vode od kuvanja. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i lagano propržite dve kašike seckanog peršuna, sitno iseckanog belog luka, iseckanog i očišćenog čilija i đumbira. Promešajte i sačekajte da sve omekša, pa dodajte paradajz i kuvajte još nekoliko minuta. Tunjevinu ocedite i umešajte u sos. Probajte i posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte još nekoliko kašika kuvane vode i ubacite testeninu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading