Brzinska testenina s tunom može biti pravi gušt, naročito ako se odvažite da dodate čili papričicu i malo đumbira
![Ljutkasta testenina s tunjevinom i paradajzom razmrdaće sva vaša čula](/data/images/2023-06-05/56415_shutterstock-682506664_f.jpg?timestamp=1685916000)
Ljutkasta testenina s tunjevinom i paradajzom
Sastojci:
400 g testenine
4 kašike maslinovog ulja
3 kašike seckanog peršuna
2 čena belog luka
1 mala ljuta papričica
1 komad đumbira veličine 1 cm
450 g pasiranog paradajza
400 g tunjevine iz konzerve u ulju
so, biber
Priprema:
Napravite testeninu prema uputstvu na pakovanju i sačuvajte malo vode od kuvanja. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i lagano propržite dve kašike seckanog peršuna, sitno iseckanog belog luka, iseckanog i očišćenog čilija i đumbira. Promešajte i sačekajte da sve omekša, pa dodajte paradajz i kuvajte još nekoliko minuta. Tunjevinu ocedite i umešajte u sos. Probajte i posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte još nekoliko kašika kuvane vode i ubacite testeninu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![pasta sa 4 vrste sira](/data/images/2024-12-27/109928_pasta-1_f.jpg)
PASTA SA 4 VRSTE SIRA Sočna i ukusna, a pravi se brzo i lako
Savršen spoj sira sa kačkavaljem u jelu koje se pamti.
![feta pasta](/data/images/2024-10-08/102502_shutterstock-1929618185_f.jpg)
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
![pasta s tunjevinom](/data/images/2024-09-03/99300_sa-tunjevinom_f.jpg)
POSNA PASTA S TUNJEVINOM Sočna i slasna, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Sočan spoj testenine sa tunom, za ručak koji se pamti.
![pasta sa sirom i suvim vratom](/data/images/2024-09-02/99225_sa-krem-sirom-i-suvim-vratom_f.jpg)
NAJKREMASTIJA PASTA Sa sirom i suvim vratom, ukućani će stajati u redu za još
Sočna pasta, za prave gurmane i one izbirljive.
![punjene paprike](/data/images/2023-04-12/51432_shutterstock-120265672_f.jpg)
PUNJENE PAPRIKE Recept za tradicionlani srpski ručak!
Ovo jelo je bogato ukusima i savršen je izbor za porodične obede.
![pasulj sa kobasicama](/data/images/2024-07-17/94470_shutterstock-1240901323_f.jpg)
DOMAĆI KUVANI PASULJ SA REBARCIMA I KOBASICOM Tradicionalni ukus koji greje dušu!
Ako želite da napravite savršen pasulj koji miriše na detinjstvo i staru domaću kuhinju, isprobajte ovaj recept!
![RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite](/data/images/2023-03-28/49852_piroske-shutterstock-600206357_f.jpg)
RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite
Njihova priprema je jednostavna, a rezultat je fantastičan, mekano testo spolja, sočan fil iznutra i neodoljiv miris koji ispunjava kuhinju
![kljukuša](/data/images/2024-01-22/74676_kljukusa-smanjena-1775312165_f.jpg)
RECEPT KOJI SE NASLAĐUJE Masonica, staro crnogorsko jelo, priprema se vrlo brzo i lako
Vruću masonicu preliti rastopljenim sirom i kajmakom
![špagete](/data/images/2025-02-06/113284_shutterstock-156583448_f.jpg)
ŠPAGETE SA TIKVICOM I PILETINOM Ručak za desetku, izdašan i ukusan, svi će vam tražiti ovaj recept
Po želji pospite ih parmezanom.
Komentari (0)