Napravite najbolji italijanski sos, koji se savršeno slaže sa mnogim jelima. Donosimo vam recept poznatog kuvara Džejmija Olivera za neodoljivi pesto sos, osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 1/2 čena belog luka
- 2 šake bosiljka
- 4-5 kašika maslinovog ulja
- 40 g parmezana
- 50 g badema (originalno ide pinjola)
- par kapi limunovog soka
Priprema
Koristite blender, u njega stavite bademe, pa dobro izblendajte. Onda dodajte beli luk, bosiljak, pa sve opet blenderom sjedinite, pa dodate rendani parmezan. Sve sjedinite pa nalijte maslinovo ulje. Mešajte sve vreme pa sipajte par kapi limunovog soka. Dodajte vašem jelu i uživajte u fenomenalnom ukusu. Prijatno!
Možda vas zanima:
KAKO DA NAPRAVITE SVOJ PESTO SOS? Pratite ova uputstva i sigurno ćete uspeti u tome
Idealan je za testenine.
NEŠTO NAJLEPŠE ŠTO ĆETE OKUSITI Njoke u savršenom sosu za sva nepca
Svi će ih zavoleti.
ZAGORELI TIGANJ POSTAJE KAO NOV Primenite ovaj jednostavan trik u koji su se uverili milioni
Namirnice svaka domaćica već ima u kuhinji, a trik je jednostavan.
SLOBODANOVA ŠVALER TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Jaka i kalorična poslastica za sve sladokusce
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Slobodana Radojičića iz Beča
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
Komentari (0)