NAJBOLJI PESTO SOS Mnogo bolji od onog kupovnog Po receptu Džejmija Olivera

Ivana Pavlović

19:00

U sosu sa 0

Napravite najbolji italijanski sos, koji se savršeno slaže sa mnogim jelima. Donosimo vam recept poznatog kuvara Džejmija Olivera za neodoljivi pesto sos, osvojiće vas od prvog zalogaja.

pesto sos
Shutterstock

Potrebno je

  • 1/2 čena belog luka 
  • 2 šake bosiljka 
  • 4-5 kašika maslinovog ulja 
  • 40 g parmezana
  • 50 g badema (originalno ide pinjola)
  • par kapi limunovog soka 

Priprema

Koristite blender, u njega stavite bademe, pa dobro izblendajte. Onda dodajte beli luk, bosiljak, pa sve opet blenderom sjedinite, pa dodate rendani parmezan. Sve sjedinite pa nalijte maslinovo ulje. Mešajte sve vreme pa sipajte par kapi limunovog soka. Dodajte vašem jelu i uživajte u fenomenalnom ukusu. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading