OVAKO ITALIJANI PRAVE KEČAP Zdraviji i ukusniji od kupovnog, a poboljšaće ukus svakom jelu
Domaći kečap po italijanskom receptu.
Potrebno je
- 2 kg zrelog čeri paradajza
- 2 čena belog luka
- 1 crveni luk
- 1 crvena paprika
- 1 mala ljuta paprika
- 1 lovorov list
- 2 kašike sirćeta
- 1 mala veza peršuna
- 15 listova bosiljka
- 7 karanfilića
- 1 kašika kuhinjske soli
- 120 g smeđeg šećera
- 7 gr semena crne slačice
- 1 prstohvat bibera
Priprema
Očistite paradajz pa ga isecite na kockice. Zatim isecite na kockice papriku i crni luk. Sve stavite u veliku šerpu pa dodajte lovor, beli luk, sirće, ljutu papriku, peršun i listove bosiljka. Dobro promešajte pa kuvajte na tihoj vatri 2 sata. Sos procedite pa ga ponovo vratite u šerpu. Dodajte karanfilić, so,, smeđi šećer, semenke crne slačice i biber. Kuvajte bar pola sata na tihoj vatri, sve dok ne postane gust. Sipajte kečap u sterilisane tegle.
ALEKSANDRINA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA RAJ ZA ČULA Nestaće sa stola odmah, a sočna i slatka
Napravite ovu mirisnu poslasticu po receptu Aleksandre Simić iz Pećinaca
ZORICIN MIRISNI HLEB SA BUNDEVOM Idealan za savršeno vikend jutro, a preukusan i kada je hladan
Napravite ovaj neodoljivi specijalitet po receptu Zorice Pavlović iz Požarevca
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
ZORICIN MINI TART SA BOROVNICAMA MEKAN KAO PAMUK Kao osmišljen za savršen vikend
Napravite ovaj neodoljivi voćni desert po receptu Zorice Pešić iz Beograda
KNEDLE SA DŽEMOM I ORASIMA Fenomanalni desert za dane posta koji se topi u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)