OVAKO ITALIJANI PRAVE KEČAP Zdraviji i ukusniji od kupovnog, a poboljšaće ukus svakom jelu
Domaći kečap po italijanskom receptu.
Potrebno je
- 2 kg zrelog čeri paradajza
- 2 čena belog luka
- 1 crveni luk
- 1 crvena paprika
- 1 mala ljuta paprika
- 1 lovorov list
- 2 kašike sirćeta
- 1 mala veza peršuna
- 15 listova bosiljka
- 7 karanfilića
- 1 kašika kuhinjske soli
- 120 g smeđeg šećera
- 7 gr semena crne slačice
- 1 prstohvat bibera
Priprema
Očistite paradajz pa ga isecite na kockice. Zatim isecite na kockice papriku i crni luk. Sve stavite u veliku šerpu pa dodajte lovor, beli luk, sirće, ljutu papriku, peršun i listove bosiljka. Dobro promešajte pa kuvajte na tihoj vatri 2 sata. Sos procedite pa ga ponovo vratite u šerpu. Dodajte karanfilić, so,, smeđi šećer, semenke crne slačice i biber. Kuvajte bar pola sata na tihoj vatri, sve dok ne postane gust. Sipajte kečap u sterilisane tegle.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
Komentari (0)