NAJUKUSNIJI DOMAĆI KEČAP Kad ga jednom probate, stalno ćete da ga pravite

Ivana Pavlović

19:00

U sosu sa 0

Dodajte ga uz picu ili burger, i uživajte u svakom zalogaju.

domaći kečap
Shutterstock

Potrebno je

  • 5 kg paradajza
  • 300 g šećera
  • 100 g soli
  • 150 g gustina
  • 100 ml sirćeta
  • malo origana
  • 2 g konzervansa

Priprema:

Operite i oljuštite paradajz, pa ga izblendajte u blenderu. U lonac sipajte paradajz i kuvajte, sve dok ne uvri do četiri litra. Umešajte razmućen šećer, so, gustin, sirće i origano, pa mešajte dok ne krene da se zgušnjava. Umešajte malo kozervansa, pa sve dobro izmešajte. U sterilisane staklene flaše sipajte vruć kečap. Dobro zatvorite i okrenite flaše naopako. Umotajte i ostavite 48 sati, pa prebacite na hladno.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading