SLATKI HLEB ZA SVAKI DAN Doručak uz spoj banane i brašna osvojiće vaša čula
Redovno ćete ga spremati.
Banana hleb
Sastojci:
100 g suvog voća
2 banane
1/2 šolje otopljenog putera
1 kašika crne kafe
2 jajeta
1 šolja smeđeg šećera
2 šolje pšeničnog brašna
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kesica vanilin šećera
5 kašika surutke
Priprema:
Penasto umutite puter i šećer pa dodajte jaja i skuvanu crnu kafu. Dobro promešajte. Banane oljuštite, izgnječite te ubacite u činiju s jajima. Dodajte i bobičasto voće. Brašno prosejte pa pomešajte s vanilin šećerom, solju i sodom bikarbonom a zatim pomešajte s tečnim sastojcima. Na kraju dodajte surutku i promešajte. Pravougaoni pleh podmažite puterom i prespite smesu u njega. Pecite oko sat vremena na 180 stepeni. Kada bude gotovo, pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku
Raspametite sve ukućane.
ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.
NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Neodoljiv hleb sa začinskim biljem idealan izbor za doručak
Pravićete ga svaki dan.
NAJMEKŠE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA Po ovom receptu svakoj domaćici uspevaju!
Jedinstven recept čak i za one neiskusne.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)