SLATKI HLEB ZA SVAKI DAN Doručak uz spoj banane i brašna osvojiće vaša čula
Redovno ćete ga spremati.
Banana hleb
Sastojci:
100 g suvog voća
2 banane
1/2 šolje otopljenog putera
1 kašika crne kafe
2 jajeta
1 šolja smeđeg šećera
2 šolje pšeničnog brašna
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kesica vanilin šećera
5 kašika surutke
Priprema:
Penasto umutite puter i šećer pa dodajte jaja i skuvanu crnu kafu. Dobro promešajte. Banane oljuštite, izgnječite te ubacite u činiju s jajima. Dodajte i bobičasto voće. Brašno prosejte pa pomešajte s vanilin šećerom, solju i sodom bikarbonom a zatim pomešajte s tečnim sastojcima. Na kraju dodajte surutku i promešajte. Pravougaoni pleh podmažite puterom i prespite smesu u njega. Pecite oko sat vremena na 180 stepeni. Kada bude gotovo, pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku
Raspametite sve ukućane.
ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.
NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Neodoljiv hleb sa začinskim biljem idealan izbor za doručak
Pravićete ga svaki dan.
NAJMEKŠE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA Po ovom receptu svakoj domaćici uspevaju!
Jedinstven recept čak i za one neiskusne.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)