SPREMA SE NA VODI Jeftin ručak sa sočivom zasitiće ukućane
Može da se jede i kada nije post.

Sočivo na vodi
Možda vas zanima:

ORIGINALNI RECEPT Čorbu od sočiva će te stalno spremati
Neobična, a ukusna.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.

TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
Sastojci:
200 g sočiva
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 list lovora
1 kašičica karija
1 kašičica aleve paprike
so, biber
Priprema:
Sočivo sipajte u hladnu vodu i stavite na ringlu da provri. Kada provri, ocedite vodu i sipajte ponovo hladnu vodu, tako da ima vode makar dva prsta iznad sočiva. Vratite na ringlu. U sočivo dodajte iseckan crni luk, beli luk, šargarepu isečenu na kolutove. Začinite solju i biberom, dodajte lovor, alevu i kari. Kuvajte nekih pola sata uz dolivanje vode. Proverite ukus, pa dosolite. Ako više volite čorbasto, ne morate čekati da se voda ukuva.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

CACIKI SALATA Po originalnom grčkom receptu, pravi se za 2 minuta i ide uz sve
Dodajte uz piletinu ili musaku.


SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.
Komentari (0)