SPREMA SE NA VODI Jeftin ručak sa sočivom zasitiće ukućane
Može da se jede i kada nije post.
Sočivo na vodi
Sastojci:
200 g sočiva
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 list lovora
1 kašičica karija
1 kašičica aleve paprike
so, biber
Priprema:
Sočivo sipajte u hladnu vodu i stavite na ringlu da provri. Kada provri, ocedite vodu i sipajte ponovo hladnu vodu, tako da ima vode makar dva prsta iznad sočiva. Vratite na ringlu. U sočivo dodajte iseckan crni luk, beli luk, šargarepu isečenu na kolutove. Začinite solju i biberom, dodajte lovor, alevu i kari. Kuvajte nekih pola sata uz dolivanje vode. Proverite ukus, pa dosolite. Ako više volite čorbasto, ne morate čekati da se voda ukuva.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ORIGINALNI RECEPT Čorbu od sočiva će te stalno spremati
Neobična, a ukusna.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)