PREUKUSAN ZALOGAJ Veganske pljeskavice za svačiji ukus
Proste su i za pravljenje.
Vege pljeskavice
Sastojci:
1 konzerva tunjevine
300 g oslića
1 konzerva sardine
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
100 g pirinča
1 šaka prezli
1 kašika mirođije
so, biber
Priprema:
Pirinač operite u nekoliko voda. Oslić skuvajte, ocedite i ohladite. Stavite ga u blender zajedno sa oceđenom tunjevinom i sardinama. Prebacite smesu u činiju i dodajte proprženi crni i beli luk. Dodajte pirinač i prezle i začinite. Dobro izmešajte i formirajte pljeskavice. Pecite ih u tiganju podjednako sa obe strane. Služite uz bareni krompir ili grilovano povrće.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEALNO ZA PUT Riblji ćevapi će oduševiti sve klince
Preukusni su.
MESNI ROLAT ZA CELU PORODICU Neodoljiv i prepun UKUSNOG fila, ovaj obrok će vam odmah postati omiljen
Oduševite se na prvi zalogaj.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)