UMAK KOJI SVIMA ODGOVARA Od avokada napravite slasni sos za tortilja čips!
Nema kome se neće dopasti.
Gvakamole
Sastojci:
zreli avokado
limeta
paradajz
mali crveni luk
veza korijandera
zelena čili papričica
so, biber po ukusu
Priprema:
Avokado oljuštite, naseckajte na kockice i stavite u činiju. Prelijte ga sokom od jedne limete. Izgnječite viljuškom - manje ili više, u zavisnosti od toga da li želite pire ili komadiće avokada. Paradajz iseckajte na kockice, kao i crni luk. Korijander sitno naseckajte. Ako ga nemate, možete koristiti i svež peršun ili bosiljak.
Sve posolite, pobiberite i dodajte iseckane ljute paprike. Promešajte i poslužite kao namaz ili salatu ili kao prilog uz neko jelo od pasulja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)