ZA SVE LJUBITELJE RIBE Neodoljiv ručak za celu porodicu
Lako se sprema i ukusna je.
Smuđ u belom vinu
Sastojci:
600 g fileta smuđa
20 g putera
150 ml belog vina
100 ml krem-pavlake
4 glavice mladog crnog luka
2 šargarepe
1 kašika seckanog peršuna
so i biber
Priprema:
Šargarepu oljuštite i narežite je na štapiće. Očistite mladi luk i presecite napola. U tiganju rastopite puter i kratko propržite crni luk i šargarepu. Prelijte vinom, posolite, pobiberite i ostavite da se krčka desetak minuta na umerenoj temperaturi. Potom umešajte pavlaku, rasporedite filete smuđa, poklopite i kuv ajte 10-15 minuta. Na kraju pospite peršunom i poslužite dok je vruće uz baren krompir.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TOTALNO NEOBIČNO JELO Napravite večeru da se svi raspamete - riba u testu!
Sigurno je da ovako nešto niste probali.
STARI RECEPT SA JUGA SRBIJE Neodoljiv pire od PASTRMKE idealan je prilog za svaki ručak
I ukusan i brzo se sprema.
JEDITE IH SA SOSOM PO ŽELJI Prekrasni kroketi od ribe oduševiće i klince!
Oblika mogu da budu koji želite.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)