DIJETALNI ČIZKEJK IDEALAN ZA DANE NA DIJETI Ne morate da brojite kalorije, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje ukusom za originalom, a uspeće svima.
Potrebno je
- 5 šargarepa
- 2 jajeta
- 2 belanca
- pola šolje integralnog brašna
- 500 g krem sira
- 1 čaša kiselog mleka
- 1 kesica želatina
- pola kesice praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Oljuštite, skuvajte i ispasirajte šargarepu. U jednoj posudi umutite jaja i belanca, dodajte polovinu šargarepe, brašno i prašak za pecivo. Smesu preručite u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Polovinu kesice želatina pripremite po uputstvu sa kesice i dodajte u pomešani sir i kiselo mleko. Gotovoj kori dodajte krem od sira, i ostavite u frižideru oko 3 sata. Ostatak želatina pomešajte sa ostatkom ispasirane šargarepe i rasporedite preko čizkejka. Ostavite čizkejk preko noći u frižideru, da se dobro stegne. Prijatno!
Možda vas zanima:
DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.
POSNA KISELA PAVLAKA Ista je kao mlečna, ako ne i bolja, a sprema se za tili čas
Možete je koristiti odmah, ali je idealna nakon hlađenja...
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
Komentari (0)