DIJETALNI ČIZKEJK IDEALAN ZA DANE NA DIJETI Ne morate da brojite kalorije, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje ukusom za originalom, a uspeće svima.
Potrebno je
- 5 šargarepa
- 2 jajeta
- 2 belanca
- pola šolje integralnog brašna
- 500 g krem sira
- 1 čaša kiselog mleka
- 1 kesica želatina
- pola kesice praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Oljuštite, skuvajte i ispasirajte šargarepu. U jednoj posudi umutite jaja i belanca, dodajte polovinu šargarepe, brašno i prašak za pecivo. Smesu preručite u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Polovinu kesice želatina pripremite po uputstvu sa kesice i dodajte u pomešani sir i kiselo mleko. Gotovoj kori dodajte krem od sira, i ostavite u frižideru oko 3 sata. Ostatak želatina pomešajte sa ostatkom ispasirane šargarepe i rasporedite preko čizkejka. Ostavite čizkejk preko noći u frižideru, da se dobro stegne. Prijatno!
Možda vas zanima:
KAPUĆINO ČIZKEJK Dragana je dala recept za najkremastiji kolač sa kafom
Probajte ovu neodoljivu poslasticu sa kafom, po receptu Dragane Jović iz Kostolca
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
MAČA ČIZKEJK Klasik na drugačiji način koji ćete obožavati, idealan za vrele letnje dane
Kolač mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČIZKEJK SA MAKOM Klasik bez mane, na drugačliji način, sa merama na "šolje"
Kremast i osvežavajuć, najbolje odmah stavite duplu meru.
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatičan i mirisan, a kao stvoren za početak jeseni
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete moći da ostanete na samo jednom tanjiru.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
KREM MED Savršeni namaz za palačinke od samo 1 sastojka, a budi sva čula
Kremast i neodoljiv, oduševiće i one izbirljive.
DŽEM OD SMOKAVA S VANILOM Neodoljivi spoj različitih ukusa oboriće s nogu i one najizbirljivije
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
NAJLEPŠI DŽEM OD BRESAKA Gotov za pola sata, a ukusa koji priča priče
Potpuno prirodan, obožavaće svi koji ga budu probali.
Komentari (0)