Cela kuća miriše na detinjstvo kod bake uz ovaj recept za KUKURUZNI HLEB
Kada domaći kukuruzni hleb obuzme celu kuću svojim opojnim mirisom, odmah ćete se vratiti u detinjstvo i dane provedene s bakom. DPredlažemo van recept s kojim i sami možete stvarati jednako drage uspomene sa svojim najmilijima.
Domaći kukuruzni hleb
Sastojci:
250 g kukuruznog brašna
250 g pšeničnog brašna
1/2 kvasca (svežeg ili suvog)
1/2 kesice praška za pecivo
1 kašičica šećera
200 ml mleka
200 ml vode
2 kašičice soli
1 kašika ulja
malo kukuruznog brašna
Priprema:
Pomešajte kvasac, šećer i toplo mleko i ostavite da se aktivira. Pomešajte kukuruzno i pšenično brašno u činiji i dodajte so i prašak za pecivo. U mešavinu suvih sastojaka dodajte aktivirani kvasac, vodu i kašiku ulja i umesite glatko testo koje se ne lepi za činiju i ruke. Ostavite testo u toplom uglu kuće da naraste oko pola sata. Kada se udvostruči, ponovo zamesiti testo i staviti ga u pleh za pečenje hleba. Ostavite testo u kalupu da se diže još 20 minuta, a zatim po želji oštrim nožem ili žiletom isecite linije na površini. Hleb pospite kukuruznim brašnom i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni 20 do 30 minuta. Hleb posle pečenja ostavite da se ohladi i tek onda ga isecite na kriške i poslužite sa omiljenim namazom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
DOMAĆI HLEB OD SAMO 2 SASTOJKA Spolja hrskav, a iznutra mekan kao duša
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB MAMI I MIRISOM I UKUSOM Spolja hrskav, a iznutra mekan
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆI HLEB SAVRŠENOG UKUSA Biće mekan i sutradan, a greje dušu i telo
Mekan i sočan, pravi raj za nepca.
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)