Cela kuća miriše na detinjstvo kod bake uz ovaj recept za KUKURUZNI HLEB
Kada domaći kukuruzni hleb obuzme celu kuću svojim opojnim mirisom, odmah ćete se vratiti u detinjstvo i dane provedene s bakom. DPredlažemo van recept s kojim i sami možete stvarati jednako drage uspomene sa svojim najmilijima.
Domaći kukuruzni hleb
Sastojci:
250 g kukuruznog brašna
250 g pšeničnog brašna
1/2 kvasca (svežeg ili suvog)
1/2 kesice praška za pecivo
1 kašičica šećera
200 ml mleka
200 ml vode
2 kašičice soli
1 kašika ulja
malo kukuruznog brašna
Priprema:
Pomešajte kvasac, šećer i toplo mleko i ostavite da se aktivira. Pomešajte kukuruzno i pšenično brašno u činiji i dodajte so i prašak za pecivo. U mešavinu suvih sastojaka dodajte aktivirani kvasac, vodu i kašiku ulja i umesite glatko testo koje se ne lepi za činiju i ruke. Ostavite testo u toplom uglu kuće da naraste oko pola sata. Kada se udvostruči, ponovo zamesiti testo i staviti ga u pleh za pečenje hleba. Ostavite testo u kalupu da se diže još 20 minuta, a zatim po želji oštrim nožem ili žiletom isecite linije na površini. Hleb pospite kukuruznim brašnom i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni 20 do 30 minuta. Hleb posle pečenja ostavite da se ohladi i tek onda ga isecite na kriške i poslužite sa omiljenim namazom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
DOMAĆI HLEB BOLJI OD KUPOVNOG Uspeće svima, a mekan kao duša
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)