Cela kuća miriše na detinjstvo kod bake uz ovaj recept za KUKURUZNI HLEB

alo.rs/I. V.

10:32

Bakina vanglica 0

Kada domaći kukuruzni hleb obuzme celu kuću svojim opojnim mirisom, odmah ćete se vratiti u detinjstvo i dane provedene s bakom. DPredlažemo van recept s kojim i sami možete stvarati jednako drage uspomene sa svojim najmilijima.

Cela kuća miriše na detinjstvo kod bake uz ovaj recept za KUKURUZNI HLEB
Printscreen/Youtube

 

Domaći kukuruzni hleb

Sastojci:

250 g kukuruznog brašna

250 g pšeničnog brašna

1/2 kvasca (svežeg ili suvog)

1/2 kesice praška za pecivo

1 kašičica šećera

200 ml mleka

200 ml vode

2 kašičice soli

1 kašika ulja

malo kukuruznog brašna

Priprema:

Pomešajte kvasac, šećer i toplo mleko i ostavite da se aktivira. Pomešajte kukuruzno i pšenično brašno u činiji i dodajte so i prašak za pecivo. U mešavinu suvih sastojaka dodajte aktivirani kvasac, vodu i kašiku ulja i umesite glatko testo koje se ne lepi za činiju i ruke. Ostavite testo u toplom uglu kuće da naraste oko pola sata. Kada se udvostruči, ponovo zamesiti testo i staviti ga u pleh za pečenje hleba. Ostavite testo u kalupu da se diže još 20 minuta, a zatim po želji oštrim nožem ili žiletom isecite linije na površini. Hleb pospite kukuruznim brašnom i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni 20 do 30 minuta. Hleb posle pečenja ostavite da se ohladi i tek onda ga isecite na kriške i poslužite sa omiljenim namazom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

https://trpeza.alo.rs/slatki-kutak/vesti/39670/kazu-da-je-nalik-svarcvald-torti-desert-cudnog-imena-i-jos-cudnovatijeg-ukusa/vest

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading