NAJBRŽA GIBANICA GUŽVARA Pravi se od 4 sastojka, a priprema traje 5 minuta, hrskava i moćna
Donosimo vam jednostavan recept za gibanicu gužvaru
Sastojci:
- 500 g tankih kora
- 3 jaja
- so
- 400 g sira
- oko 250 do 300 ml mleka
Priprema:
Umutiti jaja i dodati sir, te sve lepo sjediniti. Smesu posoliti uzavisnosti od slanoće sira, a zatim dodati mleko i sve lepo izmešati. Zatim nauljiti tepsiju za pečenje i prekriti je korom, a zatim na tu koru dodati još jednu, pa malo nauljiti. Umakati koru, po koru u smesu, gužvati i slagati u tepsiju.
Ukoliko je ostalo viška smese, preliti preko gibanice, prekriti gibanicu suvom korom, pa malo nauljiti. Zatim, staviti još jenu koru preko i pouljiti. Od kvaliteta i ukusa sira najviše zavisi kakva će pita biti, odnosno da li će biti rastresita i ukusna. Pitu peći na 200 stepeni, oko pola sata do 40 minuta.
Možda vas zanima:
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
BOLJA NEGO IZ KAFANE Evo kako napraviti najukusniju teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa
Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza
BAKIN SPECIJALITET DANA Čarobni kolač od dva jajeta, vaše čulo ukusa će vrištati od sreće
Kako samo dva jaja mogu napraviti čudo od kolača
NAPRAVITE NAJPOZNATIJI SLATKIŠ NA SVETU Čuvena Saher torta, zasladite sa stilom
Orginal recept za fantastičnu tortu od čokolade
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)