DOMAĆI PINĐUR Ukusan, a bez konzervansa, uživaćete u svakom zdravom zalogaju
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.
Potrebno je
- 8 kg crvenih mesnatih paprika
- 4 kg paradajza
- 400 ml ulja
- 400 ml sirćeta
- 5 kašika šećera
- 2 glavice belog luka
- 2 veze peršuna
- so
Priprema:
Ispecite paprike, oljuštite i ostavite da se ocede preko noći. Potom ih iseckajte na kockice. Paradajz poparite vrućom vodom da se lakše skine kora. Zatim oljuštite i iseckajte paradajz. Stavite ga u šerpu da se kuva i kad uvri polovina vode, doda se paprika da se krčka zajedno. Dodajte šećer, ulje, beli luk i peršun. Pržite sve dok ne uvri sva voda. Kad uvri, dodajte sirće i malo prokuvajte. Nakon toga sipajte pinđur u tople tegle i zapecite u rerni.
Možda vas zanima:
TUNA PAŠTETA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Dodajte uz tostiran hleb ili prilog po želji
Savršena za posne dane, a ukućani će stajati u redu za još.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Meka kao duša, niko ne može da joj odoli, pola pleha nestane za tren!
Ako želite da se zasladite u vreme posta, napravite štrudlu sa makom. Jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj.
BUNDEVARA SA MLEVENIM KEKSOM Cimet joj daje posebnu aromu, prava poslastica za sladokusce
Ovo je poslastica kojoj nećete moći da odolite.
SAVRŠEN DORUČAK Domaći burek sa mesom od gotovih kora, gotov očas posla!
Mirišljavi burek biće na vašem stolu za manje od jedan sat.
FILOVANI POSNI KROMPIRI Brzo se prave, preukusni su i vrlo zasitni
Mogu poslužiti i kao predjelo i kao glavno jelo.
TROUGLIĆI SA SIROM Domaće pecivo, meko kao duša, deca ga obožavaju!
Lisnati trouglići punjeni sirom, idealni za doručak ili večeru.
Komentari (0)