FLAN Tradicionalni kremasti desert kog obožava cela Latinska Amerika, a potiče iz Španije
Idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i posebne prilike.
Sastojci:
Za karamel:
- 100 g šećera
- 2 kašice vode
Za flan:
- 3 jaja
- 1 konzerva zaslađenog kondenzovanog mleka
- 400 ml običnog punomasnog mleka
- 1 kašičica vanilinog šećera
Priprema:
Šećer i vodu pomešajte u tiganju, pa zagrejte na srednjoj vatri, uz neprestano mešanje. Kad se šećer otopi i postane zlatan. Brzo izlijte u kalup pa ravnomerno rasporedite. U jednoj velikoj posudi umutite jaja, pa sipajte obično i kondenzovano mleko. Umešajte i vanilin šećer pa mešajte dok smesa ne postane kompaktna. Preko prohlađene karamele prelijte smesu. Zatim, stavite kalup u veću posudu sa vodom. Kuvajte oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad flan postane čvrst, izvadite ga i pustite da se prohladi. Ostavite bar 2 sata u frižideru. Nožem prođite oko ivica pa prevrnite kolač na tanjir. Bon appetit!
Možda vas zanima:
STARINSKI KOH Recept iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a sočan i mekan kao duša
Fenomenalni desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
KOLAČ SA ĐUMBIROM Aromatični desert koji budi sva čula, a obožavaće ga oni izbirljivi
Drugačiji i poseban, a kao izmišljen za kišovite, jesenje dane.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
GALATOPITA Jeftina, a izdašna grčka poslastica od mleka koja osvaja od prvog zalogaja
Kremasti kolač za sva vremena i prilike.
GALATOPITA Jeftina, a izdašna grčka poslastica od mleka koja osvaja od prvog zalogaja
Kremasti kolač za sva vremena i prilike.
ĆUROSI Jednostavna mirisna poslastica koja donosi duh Španije, spolja hrskava, a iznutra sočna
Trebaju vam sastojci koje već imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
HALONGROTOR Očaravajući švedski kolačići sa džemom, u pravoj eksploziji ukusa
Idealni za slavsku trpezu, ali i lepo druženje sa prijateljima.
TEKSAŠKI KOLAČ Jednostavni američki kolač skupog ukusa, u neodoljivom spoju sa orasima
Neodoljivi spoj biskvita i pekan oraha u originalnoj verziji, za one izbirljive.
KARTOŠKA Kremasti slatkiš iz bivšeg SSSR-a kome ovo piće daje posebnu čar
Naziv je dobio po krompiru, jer oblikom podseća na njega.
Komentari (0)