Lubija je marokansko jelo i predstavlja varivo od belog pasulja sa dodacima paradajza, đumbira, belog luka i začina. Osim što se može naručiti u restoranima, lako se može uočiti i na ulicama Maroka. Poreklo ovog jela datira iz srednjovekovnog perioda, a istoričari veruju da je jelo bilo inspirisano knjigom Mohameda de Bagdada iz 1226. koja je predstavljala marokansku kuhinju. Služe je kao predjelo, ali i kao prilog, posebno uz večeru s prženom ribom.
Možda vas zanima:

Lubija sa govedinom
Poznato jelo Maroka.

Skromna a hranljiva lubija
Nešto što ćete obavezno probati da napravite.

UKUS KOJI OSVAJA Aromatična supa iz Italije je jednostavna i prekrasna
Lako se može napraviti.

SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
Sastojci:
250 g pasulja
1 kašičica sode bikarbone
2 kašike maslinovog ulja
350 g jagnjećeg vrata s koskom
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 kašika kima
1/2 kašičice aleve paprike
1 štapić celera
so, biber
1 šargarepa
100 ml pasiranog paradajza
Priprema:
U šerpu sipajte pasulj i sodu bikarbonu. Prelijte hladnom vodom i ostavite preko noći da se natopi.Na ulju dinstajte meso, pa kad promeni boju,dodajteseckani crni i beli luk. Pasulj ocedite i isperite. Dodajte kim, biber, alevu papriku i štap celera. Pustite da sve omekša, pa ubacite pasulj i nalijte vodu. Smanjite temperaturu i kuvajte oko 45-60 minuta. Šargarepu iseckajte na kockice pa ubacite u pasulj, zajedno sa solju i pasiranim paradajzom i kuvajte još oko pola sata. Pred kraj kuvanja izvadite štap celera i meso, iseckajte i vratite. Poslužite uz par kapljica maslinovog ulja.
SAVET Ako ćete zamrznuti lubiju, pre podgrevanja obavezno dodajte čašu vode kako se ne bi zalepila za šerpu

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)