TRADICIONALNO RUSKO JELO Piroške sa mlevenim mesom i krompirom, vrhunski ukus

Izvor: trpeza.rs

09:45

Kulinarski globus 0

Obično se piroške prave od testa, ali sada probajte i verziju sa mlevenim mesom i krompirom

TRADICIONALNO RUSKO JELO Piroške sa mlevenim mesom i krompirom, vrhunski ukus
Printscreen/Youtube

Potrebno je:

700 g krompira
400 g mlevenog mesa po izboru
so, paprika, peršun, mirođija
1 čen belog luka 
1 struk praziluka
1 paradajz
2 jajeta 
500 g brašna

Priprema:

Na ulju propržite crni i beli luk pa dodajte mleveno meso.

Dinstajte pa začinite i dodajte seckan paradajz.

Krompir ogulite, isecite na manje komade i stavite da se kuva u posoljenoj vodi.

Kada je gotov procedite i izgnječite ga.

Sačekajte da se malo ohladi pa dodajte jaje i mešavinu sa mesom. Sve sjedinite.

Ubacite seckan praziluk, peršun, mirođiju i brašno pa umesite rukama. Ruke malo nauljite pa uzimajte smesu, formirajte željeni oblik i pržite ili pecite u rerni po izboru.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading