TRADICIONALNO RUSKO JELO Piroške sa mlevenim mesom i krompirom, vrhunski ukus

trpeza.rs

09:45

Kulinarski globus 0

Obično se piroške prave od testa, ali sada probajte i verziju sa mlevenim mesom i krompirom

TRADICIONALNO RUSKO JELO Piroške sa mlevenim mesom i krompirom, vrhunski ukus
Printscreen/Youtube

Potrebno je:

700 g krompira
400 g mlevenog mesa po izboru
so, paprika, peršun, mirođija
1 čen belog luka 
1 struk praziluka
1 paradajz
2 jajeta 
500 g brašna

Priprema:

Na ulju propržite crni i beli luk pa dodajte mleveno meso.

Dinstajte pa začinite i dodajte seckan paradajz.

Krompir ogulite, isecite na manje komade i stavite da se kuva u posoljenoj vodi.

Kada je gotov procedite i izgnječite ga.

Sačekajte da se malo ohladi pa dodajte jaje i mešavinu sa mesom. Sve sjedinite.

Ubacite seckan praziluk, peršun, mirođiju i brašno pa umesite rukama. Ruke malo nauljite pa uzimajte smesu, formirajte željeni oblik i pržite ili pecite u rerni po izboru.

Možda vas zanima:

čokoladna babka

BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta

19:00

19 oktobar, 2024

Kulinarski globus

Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.

Komentari (0)

Loading