RUSKA HLADNA ČORBA Okroška osvežava i može zameniti obrok

Trpeza/ V.V.

15:30

Kulinarski globus 0

Popularno rusko jelo će vam se sigurno dopasti.

RUSKA HLADNA ČORBA Okroška osvežava i može zameniti obrok
Shutterstock

Sastojci:

 

200 g praške šunke

200 g praziluka

3 barena jaja

3 kisela mleka (u čašama)

1 veći krastavac

1 kocka za supu

1 kašičica iseckanog peršuna

1 kašičica seckane mirođije

Priprema:

Kocku za supu skuvati. Kada se ohladi, pomešati sa kiselim mlekom. Dobro izmešati, pa dodati krastavac, šunku i jaja iseckane na kockice, a praziluk na kolutove. Promešati i začiniti po ukusu. Na kraju dodati peršun i mirođiju. Servirati hladno.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading